В одному з інтернатів живе дитина. Їй не пощастило мати сім’ю. Її ніколи не приголубить мама, не візьме на руки тато, не прочитає казку бабуся, не поведе на риболовлю дідусь... і живе вона у державному закладі серед таких же обділених сімейним теплом дітей. Чому ця дитина повинна залишатися нещасливою? 
Для розв'язання гострої проблеми сирітства й бездоглядності дітей в Україні ведеться розбудова таких соціальних інститутів, як прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Вони є альтернативою інтернатним формам виховання. 

???????????????????? ?????????§???? ??? ???? ?????????? ? ???????¬?????????®!

Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомну сім’ю можуть створити особи, які мають достатнє матеріальне забезпечення, власну житлову площу для створення належних умов проживання вихованця та пройшли відповідну підготовку на роль вихователів прийомних дітей. 

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????????????????? ?????????§???? ??? ???? ?????????? ? ???????¬?????????®!

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????????????????? ?????????§???? ??? ???? ?????????? ? ???????¬?????????®!

Можливо саме Ви готові допомогти дитячій мрії стати реальністю та наповнити батьківською любов'ю життя дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування. Тоді звертайтеся до Хмельницького районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, що знаходиться за адресою м.Хмельницький вул. Кам'янецька 122/2, каб.106-107, тел. 65-67-78). Спеціалісти вислухають Вас, пояснять вимоги законодавства, розкажуть про Ваші права та обов'язки по відношенню до дитини, ознайомлять з процедурою взяття дитини на виховання, допоможуть з оформленням усіх необхідних документів і дадуть відповіді на всі Ваші запитання. 

ДОПОМОЖЕМО ДИТЯЧІЙ МРІЇ СТАТИ РЕАЛЬНІСТЮ!