Верховна Рада 3 листопада року у другому читанні та в цілому прийняла Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі № 2679.

За це рішення проголосували 283 народних депутати.

На Тернопільщині у Великодедеркальській ОТГ відкрили сучасний ЦНАП (фото) -  новини України | УНІАН

Законопроект зокрема передбачає, що Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) можуть створювати лише органи місцевого самоврядування. Отже у кожній громаді має бути свій ЦНАП (або декілька) з широким спектром послуг.

Також передбачається створення Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, що дозволить збільшити кількість послуг, які надаватимуться онлайн – без обов’язкового відвідування ЦНАП.

А ще, впроваджуватиметься механізм моніторингу якості надання адміністративних послуг.

Експерти Програми «U-LEAD з Європою», які також долучилися до підготовки цього законопроекту, підготували інфографіку про ключові зміни для споживачів та ЦНАП.

За інформацією порталу «Децентралізація»

Об'єднані громади створюють сучасні сервіси для надання найпопулярніших  адміністративних послуг — Вінницька обласна державна адміністрація