?? ?????????????????»?????????? ???????????????°?»???????? ?????????°?»???????? ?·?°???????? ???????µ?? ?·?°?????±?»???? ?????°???????????? ?????????? ?°?????µ???????° ???° ?????????? ???????°??????

У Міністерстві соціальної політики розпочато роботу над удосконаленням соціального захисту сімей загиблих учасників проти агресора на сході України.

Власне робота ця почалася із моменту першої зустрічі в Міністерстві соціальної політики України з представниками ГО «Незламні матері України» та БФ «Спілка матерів загиблих в АТО».

Варто зазначити, що потреба змін назріла не лише в соціальному напрямку, а й інших важливих засадничих функціях держави. Що, за словами Державного секретаря Міністерства соціальної політики Віктора Іванкевича, підкреслює нагальну потребу цих змін, бо законодавство щодо захисників Вітчизни було виписано ще за радянських часів.

У прибулих на розмову батьків, сини загинули в 2014-2015 роках. І як сказала одна із мам, Тамара Аболмасова: «Ми раніше не підіймали ці питання, бо всі майже по два роки відходили від особистих трагедій і вчились жити знову….».

Зрозуміло, що в період тотального розвороту історичного вектора в бік справедливості, світоглядної трансформації країни державним органам влади не просто охопити все без участі громадянського суспільства. 

Тому, як зазначили в Міністерстві, це не остання і не просто зустріч із представниками батьків загиблих на фронті дітей, а початок результативної співпраці.

Члени громадського об’єднання, які були на цій зустрічі, залишили в Міністерстві пропозиції щодо удосконалення моделі соціального захисту родин, чиї діти полягли за незалежність України.

«Усе, що вами виписано, – це вже план дій, який потрібно виконувати», – зазначив Віктор Іванкевич та додав, що оскільки пропозиції відносяться до різних компетенцій, то необхідно, аби його вивчили й опрацювали фахівці Міністерства, щоб в результаті зробити свою роботу якісно.

Наступну зустріч учасники діалогу запланували провести через три тижні.