Вітаміни підвищують імунітет, проте не лікують від COVID-19
Мікроелементи, такі як вітамін D, вітамін С та цинк, мають найважливіше значення для нормальної роботи імунної системи та життєво необхідні для підтримки здоров'я.
??Проте наразі будь-які рекомендації щодо використання їх для лікування COVID-19 відсутні. Вживання вітамінів під час хвороби можливе лише за призначенням лікаря.
Аби зміцнити імунітет взимку, додавайте до щоденного раціону продукти, що мають у своєму складі:
????вітамін С — це шипшина, перець чилі, чорна смородина, петрушка, капуста, ківі, броколі, брюссельська капуста, лимон, лічі, хурма, апельсин;
????цинк — це морепродукти, м'ясо, гарбузове та соняшникове насіння, какао, яйця, волоські горіхи та устриці.
А добова норма вітаміну D — це 20-хвилинна прогулянка на свіжому повітрі.