Захід відбувся в рамках всеукраїнської інформаційної кампанії, що має на меті підвищити рівень свідомої підтримки європейського курсу країни та обізнаності українців про те, якими перевагами цього курсу вони можуть скористатися. Проект ініційовано Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції. Він реалізується за допомоги проекту ЄС Association4U.

?????????»?????° ?????? ???°???????° ?????·??????????.

Участь в регіональній конференції взяли обласні керівники, представники з міст,  районів та ОТГ, громадських організацій, бізнес-структур, підприємці, громадські активісти, представники ЗМІ.

Вітаючи учасників конференції, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий зауважив, що Хмельниччина дійсно активно підтримує євроінтеграційний курс України, адже наші мешканці вже давно відчули його переваги.

“Так сталось, що завдяки особливому географічному розташуванню області, наші громадяни мали змогу на власні очі побачити, як господарюють в європейських країнах, та порівняти спадок Радянського Союзу і життя наших сусідів. Тому коли Президент України оголосив курс на децентралізацію, саме ці люди активно підтримали його заклик, адже вони бачили як це насправді працює. Хочу зауважити, що саме Петро Порошенко зробив те, чого не спромігся жоден інший наш Президент: він віддав владу та гроші на місця, – зазначив посадовець. – Якраз тоді усі, хто мав можливість бачити, які можливості дає ця реформа у тій самій Польщі чи Німеччині, сказали своїм громадам: ми можемо самі стати розпорядниками коштів, ми можемо самі вирішувати, що будувати, як заробляти, як розвивати свої території.”

“Сьогодні я гордий з того, що Хмельниччина, однією з перших долучившись до процесу децентралізації, залишається його лідером.  Наші мешканці уже відчули переваги цієї реформи. Але вона також відкриває для наших громад широкі можливості для співпраці з європейськими партнерами. Зараз у нас працює понад 250 підприємств з іноземними інвестиціями. В економіку залучено понад 200 мільйонів доларів. Сьогодні область відкрита для будь-якого інвестора”,  – підкреслив  голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий.

Розпочинаючи розмову, Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що перш за все українцям потрібно правильно і чітко розуміти, що таке європейська та євроатлантична інтеграція, які переваги отримаємо ми від цього курсу, котрий нещодавно був закріплений Верховною Радою у Конституції, і найголовніше, що саме потрібно робити, аби дійсно його дотримуватися. Високопосадовець також зауважила, що з наближенням чергових виборів Президента і Парламенту чимало політиків в Україні спекулюють на темі європейської інтеграції, намагаючись перетворити її на новий комунізм.

“З активізацією політичних процесів ми бачимо намагання поставити європейський вибір під сумнів, знайти якийсь новий шлях або (і я не знаю, що з цього гірше) одягти євроінтеграцію в збиту радянську куфайку, дати їй в руки авоську з дешевою ковбасою і євровікнами – зробити з євроінтеграції новий комунізм. Але євроінтеграція не про це. Євроінтеграція – це прозорі, чіткі та зрозумілі правила, це  глибока системна трансформація, яку ми маємо ще пройти. В багатьох сферах ми її вже пройшли, десь швидше і успішніше, десь повільніше, але, разом з тим, ми можемо говорити про серйозні здобутки за останні п’ять років. І нам потрібно навчитися визнавати наші досягнення, і чітко розуміти, якими мають бути наступні кроки на цьому шляху”, – заявила Віце-прем’єр-міністр.

За її словами, дедалі більше українців відчувають переваги євроінтеграції на власному досвіді. Це стосується не лише жителів столиці і великих міст, а й областей. До прикладу, Хмельницька ОДА уклала 7 угод про міжнародне співробітництво з регіонами ЄС. Крім того, райони і міста області підписали 34 угоди про співпрацю з регіонами країн Євросоюзу. Між тим європейські інвестиції на Хмельниччині становлять 95,6% загального обсягу акціонерного капіталу.

Мета інформаційної кампанії «Євроінтеграція: сила можливостей» – роз’яснення та популяризація практичних переваг і можливостей, які вже мають або невдовзі отримуватимуть українці від євроінтеграційного курсу України. 

Інформаційна кампанія «Євроінтеграція: сила можливостей» реалізується Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за підтримки Громадська спілка "Фонд підтримки реформ в Україні" та Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) в рамках проекту «Підвищення обізнаності про вплив Угоди про Асоціацію з ЄС» та Проекту ЄС Association4U

Детальніше - eu-ua.org/syla-mozhlyvostei

?????????»?????° ?????? ???°???????° ?????·??????????.

Регіональна конференція проходить за підтримки проекту Громадська синергія / Civic Synergy, що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародний фонд "Відродження". Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Партнер регіональної конференції: Хмельницька Торгово-промислова Палата

Більше інформації на сайті за посиланням: https://www.adm-km.gov.ua/?p=51867