25/07/2019 року Представники Солобковецької ОТГ мали можливість взяти участь у форумі «Енергоефективність – запорука енергетичної незалежності, креативні ідеї та фахові рішення». Це Солобковецький сільський голова Сергій Когут та головний спеціаліст сектору будівництва, інфраструктури, цивільного захисту та комунального господарства громади Ярослав Степанюк. Модерував захід директор  Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Роман Примуш.

Зі словами вітання до учасників форуму звернувся голова обласної ради Михайло Загородний зазначив, що енергоефективність та енергозбереження є одними з фундаментальних пріоритетів проекту Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки.

Фото без опису

До уваги присутніх були представлені кращі креативні інновації з енергоефективності у житлово-комунальному господарстві.

Директор  Фонду енергоефективності  України Юлія Головатюк-Унгуряну розповіла про  Фонд та його діяльність з підтримки впровадження заходів енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик.

Експерти розповіли про міжнародні програми підтримки енергоефективних проектів (НЕФКО, ЄБРР IQ energy, GIZ), місцеві програми підтримки з енергомодернізації та можливості впровадження сталих енергоефективних рішень в ОСББ та проведення енергетичних аудитів.

Фото без опису

Організаторами заходу виступили Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницька обласна рада спільно з Агенцією регіонального розвитку Хмельницької області.