Вперше споживачі газу Хмельниччини мають можливість взяти участь в акції «Твоя енергонезалежність» та закупити необхідний обсяг газу на весь опалювальний сезон, зекономивши при цьому до 25% власних коштів. Ціна газу для такого запасу зафіксована на літньому рівні - 5 995,53 грн за 1000 куб.м. Акція стартувала напередодні Дня Незалежності - 23 серпня і триватиме лише місяць. 
  Максимальний обсяг закупівлі газу при цьому обмежений: 25 тис куб.м на одне домогосподарство. Гарантом збереження запасів газу і стабільної ціни на нього є НАК «Нафтогаз України». Відтак, зробити покупку можна за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua або в своєму Центрі обслуговування клієнтів «Хмельницькгаз збуту» за місцем проживання.


  Наразі вартість газу для населення є мінімальною з початку року. Однак, таке сезонне коливання цін є звичайним для ринку газу, коли влітку вони знижуються, а взимку зростають внаслідок збільшення попиту на паливо.
Запас газу можна придбати за літньою ціною - 5 995,53 грн за 1000 куб.м. У ціні не враховані послуги за доставку газу, які змінюються в залежності від регіону. Вартість послуг із доставки газу, а також залишок передплаченого газу по акції «Твоя енергонезалежність» будуть зазначені в щомісячному рахунку за використаний газ. 
«Наша газопостачальна компанія запрошує усіх споживачів, які не мають боргів за природний газ, взяти участь в акції та реально зекономити кошти за дороговартісний енергоносій, - інформує керівник ТОВ «Хмельницькгаз збут» Андрій Левицький. – Найкраще оформити і оплатити покупку можна онлайн - в Особистому кабінеті на 104.ua, а також у наших Центрах обслуговування клієнтів за місцем проживання. Тому необхідно взяти з собою паспорт, актуальні показання лічильника газу і внести 100% оплату за куплений запас газу».
  У Центрах обслуговування клієнтів фахівці нададуть клієнтам повну інформацію про обсяги споживання газу в минулі опалювальні періоди, також споживачі можуть самостійно розрахувати свою потребу онлайн в Особистому кабінеті за допомогою спеціально створеного калькулятора.
Використовувати газ, куплений в рамках акції «Твоя енергонезалежність», можна буде з 1 жовтня 2019 року по 31 березня 2020 року. З цієї дати НАК «Нафтогаз України» поставляє учасникам акції газ з резервних обсягів за акційною ціною. Розмір економії при цьому буде залежати від поточних цін і продавець не зможе вплинути на її розмір.
  Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 1 квітня 2020 року, споживач зможе отримати газ на загальних умовах - по ціні ПСО, що діє на той час. Споживачі, які до 1 квітня 2020 року не використають передплачений газ, можуть скористатись залишком коштів. Також залишок коштів можна використати у випадках, коли ціна ПСО на газ буде нижче, ніж ціна акції. 
  У НАК «Нафтогаз України» відзначають, що акція «Твоя енергонезалежність» дозволить споживачам до 25% скоротити витрати на газ в опалювальний період.

Довідка:
Основною сферою діяльності ТОВ «Хмельницькгаз збут» є постачання природного газу усім категоріям споживачів Хмельницької області (крім м. Шепетівки та Шепетівського району). Компанія законодавчо визначена постачальником газу зі спеціальними обов’язками.
Клієнтами компанії є понад 400 тисяч сімей Хмельниччини, більше 2 тисяч промислових підприємств та бюджетних організацій, понад 200 релігійних організації. Серед найпотужніших споживачів – ПП Аслан-Текстиль, ТОВ "Спецавтоінвест", ПрАТ "Городоцький елеватор Суффле", ТОВ "Карат"