«Культурний розвиток громад»: від ідеї до реалізації. Солобковецька ОТГ єдина громада в Хмельницькій області відібрана для проходження навчання підготовки від "Культурного розвитку громад" для покращення культурних послуг в громаді.

Фото без опису

Ідея – це найдорожчий скарб, що є в сучасному інформаційному суспільстві. Від ідеї народжується проект та бажання його реалізувати. Бажання спонукає до дії, активна дія – до реалізації.

Саме про те, як пов’язати ідею із мрією громади стати відомою, а зрештою – й заможною, використовуючи власний культурний потенціал, і йшлося на зустрічі 60 переможців, обраних на конкурсній основі для участі в проекті «Культурний розвиток громад», що проводиться Асоціацією сільських, селищних рад та об’єднаних громад України.

Зустріч відбулася в форматі першого тренінгу, який проводили експерти Ірина Каць та Павло Третьяков 28 вересня 2019 року в приміщенні виставкового центру КиївЕкспоПлаза, яка стає головним тренінговим центром на Київщині.

«Культурний розвиток громад»: від ідеї до реалізації (фото)

Захоплююча розповідь про світовий досвід використання креативних індустрій та вітчизняні способи використання власної матеріальної та нематеріальної культурної спадщини учасникам була зроблена Павлом Третьяковим. Основна ідея його виступу, оздобленого великою кількістю прикладів, над якою замислились представники громад, полягала в тому, що кожна дорога має вести до чогось: якщо не дбати про історію і культуру, не буде й матеріального розвитку території.

«Культурний розвиток громад»: від ідеї до реалізації (фото)

В розмові під час роботи над ідеєю власного проекту представниця Івано-Франківщини – голова с. Узин Оксана Шалаута розповіла про те, що хоче поєднати історичний та природній потенціал рідного села, популяризувати справжні природні скарби краю. А ось представники Царичанської ОТГ Роман Кудрявцев та Жанна Різун приїхали за професійною допомогою в розбудові зеленого туризму Дніпропетровщини. Всі учасники оцінили атмосферність заходу та налаштованість своїх колег на креативні здобутки.

«Культурний розвиток громад»: від ідеї до реалізації (фото)

а освітній платформу АССОГУ вже працює майданчик для продовження роботи представників громад над власною ідеєю та в режимі on-line спілкування із тренерами та фасилітаторами. Результат спільної роботи – домашнє завдання – учасники презентують на наступному тренінгу.

«Культурний розвиток громад»: від ідеї до реалізації (фото)