Сьогодні, 5 грудня, у світі відзначається один з Міжнародних днів ООН, присвячений людям, що займаються волонтерством - Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку. Це свято кожного, хто за велінням серця та покликом душі, безкорисливими вчинками укріплює людську віру в ідеали добра й справедливості.

Результат пошуку зображень за запитом день волонтера"

З нагоди Дня волонтера сільський голова Сергій Когут привітав Солобковецький ЗЗСО І-ІІІ ст., та Стріховецький ЗЗСО І-ІІ ст.  вчителі яких активно підтримують волонтерський рух у Солобковецькій ОТГ. Також окрему нагороду отримала Світлана Мартинюк, вчитель фізики Солобковецького ЗЗСО, яка організовує волонтерські заходи не тільки у громаді, але й у районі.

Фото без опису

Сергій Анатольович підкреслив, що волонтерство є одним з найбільш почесних занять у будь-якому суспільстві та у будь-який час. Волонтери приносять користь людям своєю альтруїстичною та гуманістичною позицією, готовністю прийти на допомогу ближньому у скрутний час, бажанням змінювати свою країну та світ на краще.

«Українські волонтери є однією з найбільших рушійних сил, завдяки яким відбуваються значні зміни в нашому суспільстві.

 В Україні існують сотні волонтерських організацій і рухів, що допомагають хворим людям, започатковують соціальні проекти, організовують культурні заходи. Громада завжди готова підтримувати важливі для нашого суспільства ініціативи.»