Для більшості жителів Солобковецької сільської об’єднаної територіальної громади, ведення сільського господарства та тримання великої рогатої худоби і свиней є єдиним джерелом доходу, а через зниженням ціни на молоко та зниження ціни на м’ясо, люди ризикують це єдине джерело втрати.

Фото без опису

Сьогодні вартість молока в селах громади складає 4,50 грн. за 1 л., закопівельники планують ще зменшити ціну до 4,00 грн. за літр, пояснюючи це тим, що через карантинні заходи не мають куди дівати молоко. Але мешканці які ведуть господарства зазначають, що працювати за безцінь не збираються і щоб годувати свої сім’ї готові виїхати працювати за кордон. Кажуть, що єдиним спасінням для них буде підвищення ціни на молоко хоча б до 6 грн. за 1 л.

Фото без описуЗа два роки поголів’я великої рогатої худоби у господарствах населення с. Стріхівці як і в інших селах громади скоротилося майже в двічі. Кількість худоби, яку тримають селяни, невпинно зменшується і буде надалі зменшуватися через низьку вартість молочної сировини (молока). Люди не хочуть тримати худобу, не зважаючи навіть на державні дотації. Держава має вживати заходів, аби якщо не наростити, то хоча б стримати падіння поголів’я ВРХ, а то матимемо дефіцит молока та яловичини. Проте стимулювати селян тримати по одній корові немає сенсу, бо це не вигідно ні державі ні людям. Єдиним залишається той факт, що без ведення на селі сільського господарства та тваринництва, села почнуть вимирати.

Детальніше за посиланням: https://www.facebook.com/profile.php?id=100023898604664