Городоцькою місцевою прокуратурою систематично вивчається питання законності використання бюджетних коштів в сфері здійснення публічних закупівель для навчальних закладів.

Інформує прокуратура Городоцького району: про виконання конституційного  обов'язку по захисту Вітчизни | Городоцька районна державна адміністрація

Встановлено, що між Солобковецьким навчально-реабілітаційним центром Хмельницької обласної ради та фізичною особою підприємцем, в порушення вимог законодавства в сфері публічних закупівель укладено два договори, відповідно до яких підприємець повинен був поставити товари – овочі із зеленю на суму в 171,5 тис. грн за першим та фрукти на суму 199,5 тис. грн.

В той же час, вказані договори укладались з метою дроблення (поділу) єдиного товару замовлення та уникнення процедури відкритих торгів, яка є обов’язковою для закупівель на суму понад 200 тис. грн..

Діючи на захист інтересів держави, з метою досудового врегулювання спору, враховуючи, що вказані закупівлі здійснювалися в порушення принципів добросовісної конкуренції, максимальної економії та ефективності, відкритості та прозорості, прокуратура звернулась до Хмельницької обласної ради та Держаудитслужби з листами про усунення порушень вимог законодавства та розірвання зазначеного договору.

За результатами вказаного реагування у навчальному закладі проведено службове розслідування, а спірні договори достроково розірвано, чим попереджено протиправне порушення при використанні бюджетних коштів на суму майже 400 тис. грн.

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури                                                         І.Лежнін

Новини | Солобковецька громада, Хмельницька область, Ярмолинецький район