Реформа починається зі змін в головах. За ініціативи Ярослава Степанюка, головного спеціаліста відділу будівництва, інфраструктури, цивільного захисту та комунального господарства, в с. Солобківці по вул. Грушевського розпочали роботу з облаштування перших майданчиків для роздільного збирання сміття (ТПВ) в громаді, (пластик/ папір/ скло).

Фото без опису

По вул. Грушевського заплановано 5 майданчиків. Всі майданчики будуть розставлені біля проїжджої частини  вулиці згідно з розробленою схемою, відповідно до визначених законодавством України санітарних норм, а також із врахуванням логістики і зручності для водіїв, що вивозитимуть відсортоване сміття.

Наголошуємо, що розстановка майданчиків та баків не відбудеться за один день, але комунальники Солобковецької громади намагаються зробити це якомога швидше. Роботи, які були заплановані на 2021 рік розпочали ще в 2020 році. Керівництво громади поставило перед керівництвом КП “Побут сервіс” завдання завершити розміщення майданчиків по Солобківцях до кінця 2021 року.

Фото без опису

Ще одне найважливіше питання, це навчання населення екологічної грамотності щодо сортування та наскільки відповідально до таких заходів поставляться самі мешканці. Бо як показує практика, навіть у містах де рівень екологічної грамотності значно вищий, люди не завжди сортують сміття правильно або взагалі не сортують ніяк і кидають в баки все попало, ускладнюючи роботу комунальникам.

Закликаємо жителів громади до відповідальності! Зважаючи на те, що у селах організований збір та вивезення сміття був відсутній впродовж багатьох років, і зараз ця система фактично будується з нуля, комунальне підприємство готове розглядати, враховувати і реагувати на всі конструктивні пропозиції та зауваження щодо налагодження роботи із вивезення сміття. Просимо пильнувати і берегти сміттєві баки. Якщо будуть вандалізм і злодійство, ми ніколи не доб’ємося чистоти в нашій громаді. Людей, які будуть псувати майно, ми будемо виявляти та притягати до відповідальності. За Адміністративним Кодексом псування майна громади тягне на штрафи у розмірі до 1360-1700 гривень з відшкодуванням вартості пошкодженого майна.