20 лютого 2014 року увійшло в історію України як день розстрілу Небесної сотні. За даними слідства, на вулиці Інститутській у центрі Києва у цей день загинули 45 учасників Революції гідності.

Фото без опису

З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, щорічно 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні.

В ці лютневі дні кожен українець згадує трагічні події, що сталися в Києві три роки тому під час Революції Гідності… Сто двадцять українців поклали життя на Майдані за наше майбутнє. Кожен із них мав свою родину, друзів, свої захоплення, свої нагальні справи… І Батьківщину – одну на всіх. За Україну, вільну і демократичну, боролися за покликом душі, мужньо, як лицарі. За неї, єдину, і полягли вони. Під прапором стояли - під прапором і спочили.

Фото без опису

Схилімо у жалобі голови перед звитягою героїв, котрі заради торжества справедливості пожертвували собою, і хай пам'ять про них, безневинно убитих, згуртує нас, живих, дасть нам силу, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на рідній землі.

Герої не вмирають, допоки лишаються у наших серцях, душах, у нашій пам’яті, тому ми не маємо права забути їх ніколи. Разом з усією Україною запалімо свічу спомину.

Шануємо подвиг учасників Революції гідності!

Пам'ятаємо Героїв Небесної Сотні!

Фото без описуФото без опису