Сальмонельоз та його профілактика
-
мити руки перед приготуванням та вживанням їжі, після відвідування туалету;
-
ретельно мити всі поверхні та кухонне приладдя, що використовується під час приготування їжі;
-
не допускати у приміщення, особливо, де зберігаються продукти, залітання мух;
-
використовувати окремий інвентар для обробки сировини та готових страв;
-
придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити, яйця перед приготуванням обов’язково мити;
-
використовувати для пиття та приготування їжі тільки безпечну воду;
-
під час купання у відкритих водоймах (річка, озеро) намагатися не ковтати воду.
Сальмонельоз – гостра кишкова інфекція, спричинена бактерією Salmonella.
Заразитись нею можна через харчові продукти:
Перші симптоми виявляються через 1-3 дні після зараження:
Сальмонельоз дуже небезпечний, він може швидко спричинити зневоднення організму.