Фото без описуМаршрут успіху до Війтовецької селищної ОТГ. 13 жовтня, за ініціативи Хмельницького РВ АМУ у рамках проекту ПУЛЬС відбувся навчальний візит програми «Маршрути успіху». Команда фахівців Солобковецької ОТГ Ярмолинецького району Хмельниччини відвідала Війтовецьку селищну громаду, щоб перейняти досвід та ознайомитися із практиками формування спроможних мереж закладів освіти, медицини і культури, та розвитку комунального господарства. 

Солобковецька ОТГ утворена в кінці 2017 року, і з початку 2018 змогла скористатися усіма перевагами децентралізаційної реформи, сформувавши бюджет з врахуванням всіх нових особливостей. Уже в перший рік роботи тут довелося приймати непопулярні рішення, щоб оптимізувати видатки на освіту та покращити якість надання цих послуг. Саме тому питання формування спроможних освітніх мереж є дуже болючим та актуальним для громади сьогодні.

Учасники «Маршруту успіху» відвідали також виробництва громади, зокрема цех із виготовлення вишиванок. Поцікавились також роботою торгової алеї. 

Ці цікаві практики надихнули нас на втілювання у себе проектів із розвитку позашкільної освіти, комунального господарства та інших, тож Війтовецький досвід стане нам у нагоді.