Дуже часто перед жителями приватного сектору, садівниками, прибиральниками прибудинкових територій та комунальними службами виникає питання утилізації побутового сміття у вигляді різних чагарників, гілок і стовбурів дерев. Якщо великі відходи дерева можливо розпиляти й використовувати як паливну деревину в печах або дров’яних котлах, то інші залишки дерев просто викидаються або спалюються.

Поява на ринку України подрібнювачів гілок, дозволила вирішувати всі ці питання. Утилізація деревних відходів – це дуже важливий процес. У наш час вже багато комунальних підприємств різних міст та містечок, розпочали виконувати таку ефективну утилізацію за допомогою спеціального обладнання. Таким обладнанням є – подрібнювач деревини, призначене для подрібнення відходів деревини в тріску.

Не так давно, комунальне підприємство "Побут Сервіс" отримало від Солобковецької сільської ради подрібнювач відходів деревини ПЛ-160, що дозволяє переробляти будь-яку деревину з діаметром стовбура до 160 мм. В лютому місяці, цього року, наше комунальне підприємство провело обкатку даного подрібнювача, таким чином підготовили до весняних робід. Така машина з максимальною користю утилізує різного роду гілки, що залишаються після санітарно-формувального підрізання дерев на вулицях селищ; гілок, що закривають знаки дорожнього руху; тощо. Також велика користь від такої машини є після Новорічних та Різдвяних святкувань, після яких мешканці викидають на вулиці новорічні ялинки та сосни. А головне, зменшити навантаження на полігон по захороненню твердих побутових відходів.

Согодні працівники КП "Побут Сервіс" Солобковецької сільської ради вперше випробували нову деревоподрібнюючу машину в повноцінній роботі та передробили повний пречіп щепи.

За словами керівника КП «Побут Сервіс» Івана Гнатовича Ревеги, раніше, при проведенні робіт з благоустрою територій, значний фінансовий ресурс витрачався на вивезення дрібного гілля на сміттєзвалище, при чому, фактично, вантажівки перевозили «повітря», оскільки об’єм зрізані гілки займають великий, а вага у них – маленька.

Древ’яна тріска має безліч застосувань і дозволяє досить ефективно вирішити питання подрібнення відходів деревообробки. Тріску використовують як біопаливо в мобільних теплових станціях, газогенераторах, водонагрівачах котлах, в лініях для виробництва паливних брикетів, пілет, гранул; мульчування ґрунтів; для отримання компосту.

 КП «Побут Сервіс» запрошує до співпраці зацікавлених підприємців та мешканців громади, і не тільки. Ми можемо поставляти щепу великими об’ємами та на вигідних умовах. Також завдяки мобільності, ця універсальна машина дає можливість ефективно переробляти відходи деревообробки на технологічну і паливну тріску, змінюючи робочу зону через застосування разом з трактором. Тому можлива переробка малої деревини прямо на місці, куди запросить замовник.