У Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва відбулась нарада директорів районних, міських та базових будинків культури щодо підсумків роботи клубних закладів у 2018 році  та планування роботи на 2019 рік. У семінарі взяли участь 28 директорів районних, міських та базових будинків культури об’єднаних територіальних громад. Відкрив нараду директор Центру Андрій Клименко, який презентував діяльність закладу та підвів підсумки роботи Центру у 2018 році. Продовжила виступ заступник директора Таїсія Стан, котра ознайомила присутніх із планом роботи закладу на 2019 рік.

???µ???????°?? ???????µ????????????

Солобковецьку ОТГ на нараді представила спеціаліст відділу освіти, культури, охорони здоров'я та соціальної політики - Ірина Бойко.

Завідуюча відділом науково-методичної роботи та народної творчості Олена Сосніна поділилася інформацією про результати атестації аматорських творчих колективів на предмет підтвердження звання «Народний» і «Зразковий» та розповіла про процедуру внесення елементів НКС області до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Рекомендації щодо заповнення річної звітності, форми 7-НК надала провідний методист відділу науково-методичної роботи та народної творчості Валентина Петрова, яка вказала на основні помилки в оформленні документації.

Методист навчально-методичного відділу мистецьких навчальних закладів та підвищення кваліфікації Людмила Навроцька розповіла про обласні семінари, що були проведені, та ті, які заплановані на 2019 рік.

Методист навчально-методичного відділу мистецьких навчальних закладів та підвищення кваліфікації Людмила Мєзенцева дала поради, щодо забезпечення клубних закладів кваліфікованими кадрами хореографів та організацію роботи хореографічних колективів.

Нарада завершилась обговоренням творчих питань, обміном досвідом роботи.

У роботі наради взяв участь  і виступив голова обласної організації профспілки працівників культури Микола Луценко.