11111рокгчмипчорвпіIMG 5299Одним з ключових моментів Міжнародного економічного форуму «Інвестиційні можливості Хмельниччини» було підписання Меморандумів, які стануть основою для розробки подальшої стратегії співпраці влади області та бізнесу, результатом якої має стати надходження інвестицій в область.

Першим підписано Меморандум з представниками національних компаній «ТАВРІЯ-В», «Епіцентр К», «Нова Пошта», що зацікавлені в подальшому розвитку свого бізнесу та теренах краю. Як зазначає радник голови адміністрації Василь Міракін, у процесі розробки Стратегії розвитку Хмельницької області ми робимо акцент на розвиток логістики. За даними моніторингових досліджень Світового банку, Україна посідає 3 місце серед країн пострадянського простору за логістичним потенціалом, а Хмельниччина згідно цих даних є першою в Україні. Тобто, саме розвиваючи логістику можна досягти відчутного економічного зростання нашого краю. За його словами, майбутнє розвитку нашої області за інтермодальними логістичними хабами, які являють собою об’єднання великих логістичних компаній та індустріальних парків, де створюються робочі місця. Так, інтер – міжнародний, модальний – з внутрішньою системою і хаб – це певний вузол. Фактично це поняття означає доставку продукції від дверей до дверей під одним центром управління. «Якщо сьогодні ми розвинемо основні гілки логістики, то зможемо отримати приріст розвитку підприємництва. Ми говоримо про аеропорт, дороги і залізницю. Об’єднавши це на одній локації, ми стаємо найбільш сприятливою територією для розвитку інтермодальних логістичних хабів», – наголосив Василь Міракін.

Ще один вкрай важливий для розвитку області документ – Меморандум про співробітництво та партнерство з асоціацією «Аеропорти України» цивільної авіації. Визначаючи подальші пріоритети влада робить наголос на тому, що «Аеропорт Хмельницький» має виконувати функцію не лише пасажирських, а й вантажних перевезень.

На завершення було підписано Меморандум про співробітництво та партнерство між Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою, Хмельницькою міською радою та громадською організацією «Міжнародний трейд-клуб в Україні». Ця організація об’єднує представників з 40 країн світу, а метою його діяльності є інформування іноземних бізнесменів про економічні, інвестиційні, інноваційні та туристичний потенціал України та її регіонів, ознайомлення з роботою промислових підприємств в Україні, сприяння налагодженню ділових контактів між українськими та іноземними товариствами. Як зазначає Віце-президент Міжнародного трейд – клубу в Україні Соня Крайчова, результатом роботи цієї організації є покращення міжнародного іміджу України як країни з ринковою економікою, зростання торговельного обороту, надходжень закордонних інвестицій, створення спільних підприємств та відкриття іноземних кампаній. Завдяки підписанню цього Меморандуму, бізнес області отримає можливість надати свої пропозиції для залучення інвестицій та передати їх зацікавленим закордонним інвесторам.2222222жргпнлрдпропаIMG 6689