У Солобковецькій бібліотеці-філіалі Ярмолинецької ЦБС працювала «жива бібліотека». Як повідомляють працівники бібліотеки, це був живий діалог між представниками влади та місцевих активістів, здебільшого молоді.

Фото без опису

«У ролі «Книг» виступили: Сергій Когут — голова Солобковецької ОТГ, Людмила Задворна — начальник відділу освіти, культури, охорони здоров'я та соціальної політики, Михайло Цимбалюк – журналіст. Також у якості «живих книг» побували регіональні консультанти проекту ПУЛЬС Анна Сіра та Юрій Гриневич» - йдеться у повідомленні.

Щоп’ятнадцять хвилин "книги" змінювали групи, з якими спілкувались, тож учасники мали змогу отримати інформаційний інтенсив з різних аспектів однієї тематики. Зокрема, молодь запитувала експертів про особливості бюджетного процесу в ОТГ, джерела надходження коштів, роботи громадських організацій та досвіду впровадження молодіжних рад у громадах області.

Учень 11 класу місцевої школи, активіст громади Вадим Жолобняк зауважив, що відколи у них створилась громада, до молоді не тільки стали прислухатись, а й допомагають молодим активістам втілювати в життя їх ідеї та проекти, що стосуються розвитку громади.

«Ми хочемо вас всіх залучити до участі у справах громади. Все що робиться в громаді для людей — додає комфорту для проживання, для дозвілля. Якщо тут буде комфортно жити, то я впевнений, що молодь буде залишатись в селі, демографічна ситуація значно покращиться. А для того, щоб розвиватися, не обов’язково мати багато фінансів, треба просто покинути своє насиджене місце біля телевізора, згуртуватися та спільно втілювати ідеї та проекти в життя» - розповів під час «живої бібліотеки» Сергій Когут, голова Солобковецької ОТГ.