У рамках проекту ПУЛЬС, що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX, у селі Солобківці - центрі Солобковецька ОТГ, сьогодні, 24 квітня, відбулася жива бібліотека «Реформа в дії», що стосувалася реформи децентралізації.?????????»?????° ?????? ???????¬?? ???µ???µ???????°?»???·?°???????????? ???°???°??????.

Регіональні консультанти проекту ПУЛЬС Анна Сіра та Юрій Гриневич взяли участь у заході у якості «Живих книг». Також "книгами" працювали Сергій Когут, голова Солобковецької ОТГ, Михайло Цимбалюк, журналіст, письменник, член НСЖУ, кореспондент з питань децентралізації, а також Людмила Задворна, начальник відділу освіти, культури, охорони здоров'я та соціальної політики. ?????????»?????° ?????? ???????¬?? ???µ???µ???????°?»???·?°???????????? ???°???°??????.?????????»?????° ?????? ???????¬?? ???µ???µ???????°?»???·?°???????????? ???°???°??????.
Такий формат передбачає роботу 5 груп, на питання яких відповідають «живі книги» - експерти з тематики децентралізації. Щоп’ятнадцять хвилин "книги" змінюють групи, з якими спілкуються, тож учасники можуть отримати інформаційний інтенсив з різних аспектів однієї тематики. ?????????»?????° ?????? ???????¬?? ???µ???µ???????°?»???·?°???????????? ???°???°??????.
Особливістю сьогоднішнього заходу стала участь великої кількості активних молодих людей - старших школярів та молоді громади, які ставили чимало запитань щодо особливостей бюджетного процесу в ОТГ, джерел надходження коштів, роботи ГО та досвіду впровадження молодіжних рад у громадах області.?????????»?????° ?????? ???????¬?? ???µ???µ???????°?»???·?°???????????? ???°???°??????.

ІRЕХ просуває успіхи реформи через організацію інформаційних заходів із залучення громадян до підтримки реформи у громадах, що вже об’єднались, та таких, що перебувають у процесі становлення ОТГ.
Організатори заходів в громадах є команди «ГО+бібліотека» за менторської підтримки команди IREX.

Іванна Білик
#Хмельниччина #децентралізація #АМУ #ПУЛЬС #IREX #USAID#PULSE