9 Травня - це особливе свято, в якому злилися воєдино душевний біль про втрати і величезна радість Перемоги. Цей день уособлює героїзм, силу духу й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги у Другій Світовій війні, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ??????.

Шановні ветерани! Міцного здоров’я Вам, чудового настрою в цей святий і сумний для всіх нас день. Хай не болять Ваші рани, хай щастя і радість завжди буде у Ваших оселях. Пишаємося тим, що зробили для Перемоги наші земляки. Зараз дуже важко перечислити усіх визволителів поіменно, але рідна земля завжди пам’ятатиме про великий подвиг українських воїнів.                                                                                                                          

Друга світова - пекуча рана, яка болить і досі у кожній українській родині. Один за одним слово беруть виступаючі. Їм є що сказати. Бо відомо, що у цьому масштабному військовому конфлікті ХХ століття українці понесли величезні людські втрати. Вони були більшими, ніж Великої Британії, Канади, США та Франції разом узятих. Український напрям був головним на Східному фронті: тут діяло від 50 до 75 відсотків усіх дивізій Вермахту і половина всіх радянських сил.

У цій війні загинув кожен п’ятий українець! Серед військовослужбовців призову літа 1941 року уціліли тільки 3 відсотки від загальної кількості. За роки війни на фронт пішли й багато наших земляків, з них чимало – загинули, в тому числі загинув і 151 вишнівчанин. Час пропливає над ними, і лише плакучі верби стережуть вічний сон.

Мирне населення зазнало не менших втрат. Загальновідомо, що нацистський окупаційний режим в Україні був одним із найжорстокіших у Європі.

На жаль, ми щось зробили не так. Щось забули, а щось не зрозуміли з історичного досвіду нашої багатостраждальної України.

Бо ми перестали цінувати чи не найголовнішу річ – мир і громадянський спокій. І тому назустріч молодому дню із гуркотом, із брязкотом котилась лавиною металу і вогню нова, неоголошена війна… Ми висловлюємо щиру і безмежну вдячність захисникам всіх поколінь, які присвятили себе служінню Українській державі.

Доземно дякуємо їм за той неоціненний внесок, який вони зробили і роблять у спільну справу відновлення миру на території нашої держави та її відбудови.

І в історію Батьківщини золотими літерами вписано нові сторінки про тих, котрі ціною власного життя зупинили нового агресора, боронили рідну землю вже у ХХІ столітті. 

Вічна і світла пам'ять героям України! З Днем примирення! З Днем Перемоги!

Солобківці

Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги, - такими словами ведучий- учень 10 класу Солобковецького ЗЗСО І-ІІІ ст. Степан Стрихарчук розпочав 9 травня, в День пам’яті загиблим воїнам односельчан, урочистості з нагоди цього дня та 74 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які пройшли у с. Солобківці біля обеліска загиблих воїнів односельчан у Другій Світовій війні та братської молиги полеглих воїнів визволителів Солобковець. Друга ведуча – викладач Солобковецької ДМШ Наталія Личак підтвердила, що ця подія ніколи не затьмариться в віках, що в цей день завжди до обелісків і могил нестимуть завжди квіти, і ніколи не обміліє пам’яті ріка...

Звучить Гімн України. Урочистості відкриває сільський голова Солобковецької ОТГ Сергій Когут:
- Для України Друга світова, - сказав він, – це національна трагедія. Український вимір Другої світової війни ми продовжуємо усвідомлювати і сьогодні, поступово відкриваючи для себе нові сторінки в історії нашої держави.

У незчисленній кількості братських могил та поодиноких похованнях лежать загиблі українці, що воювали на різних фронтах Другої світової війни. Всі вони були синами і дочками України, і ми мусимо завжди пам’ятати про них. Забути про їхній подвиг, як і бійців Української Повстанської Армії, які воювали з двома тоталітарними режимами одночасно, ми не маємо права…

Україна на високому рівні відзначає чергову річницю Перемоги над нацизмом у Європі. Ми перемогли у 45-му році і переможемо зараз у цій неоголошеній війні. Бо дух і звитяга українських солдатів- непереможні.
Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб рідна земля була вільною і квітучою.

Хочеться вірити, що в нашій країні незабаром запанує мир. Я бажаю всім людям - хай щира любов до своєї землі об’єднує та згуртовує нас. Нехай вона надихає кожного з нас на творення гідного життя українського народу у єдиній, неподільній, незалежній державі.

Ще раз нагадують ведучі, що 8 Травня - День пам'яті і скорботи. І ще раз просять вклонитися усім полеглим, схилити голови в журбі й задумі та в молитві пом'янути всіх.

І зринає до неба одноголоссям молитва: «Зі святими упокій, Христе, душі спочилих рабів Твоїх…», а пізніше із багатоголоссям всіх присутніх- «Вічная пам’ять».
Крізь дощі і сніги, крізь роки і лихоліття говорять з нами ті, хто не посміхнеться сьогодні, не зустріне цю весну.
Ведучі скорботно мовлять:
Біля братської могили тихо стоїмо,
І спогад приходить, мов тихе зітхання,
Пливе, наче вічність, здобута в бою
Хвилина мовчання.
Натягнуті нерви, немов тятива.
Пронизує пам'ять скорбота прощання,
І сумно згасає, і тяжко сплива
Хвилина мовчання.
Метроном, як удари в серце, 
вибиває кожну хвилину.

Вдячні люди кладуть корзини квітів до братської могили солдатів полеглих за визволення Солобковець, до пам'ятного місця їх поховання.
Це найменше, що ми можемо зробити за їхній подвиг у Другій світовій. А ще пам’ятати… Щодня…Щохвилини...

?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ???°?????°?»?????? ? ?µ?°?±???»?????°???????????? ?¦?µ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ???°?????°?»?????? ? ?µ?°?±???»?????°???????????? ?¦?µ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ?????????? ???°?????°?»?????? ? ?µ?°?±???»?????°???????????? ?¦?µ??????.

Глушківці

9 Травня в с.Глушківці відбулося святкування Дня Перемоги

?????????»?????° ?????? ???»???????????µ?????????? ?????»???????????? ?????????????? ?????»??????????.?????????»?????° ?????? ???»???????????µ?????????? ?????»???????????? ?????????????? ?????»??????????.?????????»?????° ?????? ???»???????????µ?????????? ?????»???????????? ?????????????? ?????»??????????.?????????»?????° ?????? ???»???????????µ?????????? ?????»???????????? ?????????????? ?????»??????????.?????????»?????° ?????? ???»???????????µ?????????? ?????»???????????? ?????????????? ?????»??????????.  

Стріхівці

Мітинг-реквієм до Дня Перемоги у Другій світовій війні у с. Стріхівці

?????????»?????° ?????? ???????????????µ???????? ?????±?»???????µ??????-?????»???°?».

?????????»?????° ?????? ???????????????µ???????? ?????±?»???????µ??????-?????»???°?».

Проскурівка

В Проскурівці за участю в.о.старости села Юрія Гуменного та керівника господарства Василя Кобзи відбувся мітинг - реквієм вшанування полеглих односельчан у роки Другої світової війни. Учасники художньої самодіяльності підготували святковий концерт. Панахиду відслужив настоятель церкви отець Миколай.

?????????»?????° ?????? ???????????????????????????? ?????????????? ?????»??????????.?????????»?????° ?????? ???????????????????????????? ?????????????? ?????»??????????.?????????»?????° ?????? ???????????????????????????? ?????????????? ?????»??????????.