Наша Солобковецька громада уже стала прикладом того, що не потрібно боятися змін, а ставати на шлях розвитку, сподіваючись на власні сили. Відразу помітно, що живуть у громаді люди, які дбають про благоустрій населених пунктів. Заїхавши в кожне із сіл, підпорядкованих Солобковецькій ОТГ, відразу кинуться в око зміни у населених пунктах громади. 

Фото без опису

Тепер ці зміни можна відчути та побачити, заїхавши в темну пору доби де  відразу кинеться в око яскраво освітлена вулиця села. З величезним задоволенням можна прогулятися  вулицями вечірнього села та без перешкод добратися із роботи, навчання, гуртків та просто сходити в магазин чи один до одного в гості, не боячись темряви і вже без фонарика в руках. Лише ті, хто живе в селі, можуть зрозуміти, наскільки негативно впливає на людей темрява. Життя на темній вулиці може створювати у людей комплекс, при якому вони відчувають себе другорядними особистостями, в яких немає  перспектив в селі і внаслідок цього села спустошуються, молодь покидає свій край задля пошуку комфортніших умов проживання. Проведення вуличного освітлення – це зроблений прекрасний крок до покращення цих умов, робить село привабливішим для проживання, а отже більше людей прагнутимуть в ньому оселитись, займатись підприємництвом, працювати, відпочиватимуть, що  служитиме основою для розвитку громади і наповнення місцевого бюджету.

Лише в поточному році реалізовано 10 проектів, це 32 вулиці та провулки в різних населених пунктах громади із загальною протяжністю 15 км.:

1. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення вулиці: Подільська (КТП-140 Л-2) та провулку Тихого (КТП-140 Л-3) селі Глушківці Ярмолинецького району Хмельницької області Солобковецької сільської ради вартістю 16 767, 47 грн.

2. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення провулку Бузкового (КТП-241 Л-1) та вулиць:Лесі Українки (КТП-139 Л-3), Комарова (КТП-142 Л-2), Ольги Кобилянської (КТП-141 Л-3) селі Глушківці Ярмолинецького району Хмельницької області Солобковецької сільської ради вартістю 48 187,48 грн.

3. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення провулку Бузкового (КТП-332 Л-1), Посікери Миколи (КТП-387 Л-2) та вулиць Ольги Кобилянської (КТП-141 Л-3) і Ломоносова в селі Глушківці Ярмолинецького району Хмельницької області Солобковецької сільської ради вартістю 49 857,45 грн.

4. Поточний ремонт електричної мережі вулиць: Зелена (КТП-241 Л-1) і Комарова (КТП-387 Л-2) в селі Глушківці Ярмолинецького району Хмельницької області Солобковецької сільської ради вартістю 46 965,62 грн.

5. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення вулиці Гагаріна в с.Глушківці Ярмолинецького району Хмельницької області вартістю 45 275,94 грн.

6. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення вулиць Перемоги, Гагаріна в с.Глушківці Ярмолинецького району Хмельницької області вартістю 17 630,57 грн.

7. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення вулиці Гайдара в с.Глушківці Ярмолинецького району Хмельницької області вартістю 18 117,28 грн.

8. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення вулиць Богдана Хмельницького,Українська та провулку Квітневогов с.Слобідка-Глушковецька Ярмолинецького району Хмельницької області вартістю 69 620,03 грн.

9. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення пров.Вишневий, Остапа Вишні, Зелений та вул.Пушкіна, Камянецьке шосе, Польова, Ломоносова, Грушевського, Шухевича в с.Солобківці Ярмолинецького району Хмельницької області вартістю 56 922,63 грн.

10. Поточний ремонт електричної мережі зовнішнього освітлення вулиць Навроцького,  Мічуріна, Шевченка, Шкільна, Івана Франка, Польова,Молодіжна, 8 Березня в с.Проскурівка Ярмолинецького району Хмельницької області Ярмолинецького району Хмельницької області вартістю 109 003,34 грн.
 

Солобковецька ОТГ не збирається зупинятися на досягнутому, буде робити все для того, щоб мешканці відчували поліпшення якості життя, адже життя не стоїть на місці і вимагає від нас, особливо влади, йти в ногу з ним, роз'яснювати людям питання, які їх хвилюють та допомагати у вирішенні виникаючих проблем. Проблемні питання, які сприяють поліпшенню якості життя жителів нашої громади постійно на контролі голови та працівників сільської ради, її виконавчого комітету, зацікавлених установ і організацій, активістів та ентузіастів, людей, які вболівають за долю громади. Приймаючи щорічні програми розвитку громади, ми стараємось ставити перед собою питання і шукати шляхи їх вирішення, які будуть слугувати людям, які потрібні будуть громаді на майбутні роки. Що вдалося зробити уже бачимо у кожному із наших сіл. Тому бажаєм усім якомога менше протиріч і примноження добра і взаєморозуміння заради  розвитку нашої Солобковецької громади.