З 1 серпня, адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони – "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.

Раніше, як відомо, уряд продовжив дію карантину до 31 серпня, застосувавши при цьому певні нововведення. Карантинний поділ України на зони: що це означає Читайте також Ляшко: Україна отримає від ВООЗ вакцину від COVID-19 для 20% населення Враховуючи епідемічну ситуацію, з 1 серпня в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюється "зелений","жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень небезпеки поширення COVID-19.

Фото без опису

Так, рівень небезпеки визначатиметься автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних і затверджуватиметься Національною комісією ТЕБ та НС. Робитиметься це, з огляду на завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки зростання випадків інфікування.

Таким чином, у кожній з епідеміологічних зон встановлять різні карантинні обмеження. Найм’якіші – у "зеленій" зоні, найбільш жорсткі очікують регіони "червоної" зони. "Зелена" зона: які правила діятимуть У "зеленій" зоні поширення коронавірусу діятимуть такі обмеження: в громадських будівлях носіння маски або респіратора; проведення масових заходів не більш ніж 1 особи на 5 кв. м; проведення заходів у кінотеатрах або театрах за заповненістю на 50%; перевезення пасажирів тільки в рамках сидячих місць.

Регіони, що постійно перебувають у "зеленій" зоні, не потребують втручання та посилення окремих протиепідемічних заходів національного рівня. Якщо починає змінюватися індикатор 5 днів поспіль, то відразу той чи інший регіон переходить у "жовту" – це так звана буферна зона, зміни там не суттєві. Водночас області "зеленої зони" зможуть проводити оздоровче лікування дітей та реабілітацію хворих, але за умови дотримання чітких рекомендацій МОЗу.

Обмеження "жовтої" зони У регіонах, де встановлять "жовтий" рівень небезпеки поширення коронавірусу, буде заборонено, зокрема, відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку (за винятком тих, що надають послуги кризово).

"Помаранчева" зона: вимоги та заборони В регіонах, що потраплять до "помаранчевої" зони, заборонять таке: діяльність закладів розміщення (наприклад, хостелів, туристичних баз), окрім готелів; діяльність розважальних  закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін у дитячі табори; обмеження для масових заходів: одна людина на 20 кв. м та не більш як 100 осіб.

Фото без опису

Які заборони будуть у "червоній" зоні   У "червоній" зоні поширення коронавірусної інфекції діятимуть найбільш жорсткі обмеження. Заборонено буде, зокрема, таке: робота громадського транспорту; робота закладів освіти; діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Як розподілилися регіони за кольоровим зонуванням Згідно із рівнем поширення коронавірусного захворювання, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поділила Україну на чотири зони.
"Червона" зона: регіони  - міста Луцьк і Тернопіль, а також Кіцманський район Чернівецької області. "Помаранчева"зона: регіони - міста Івано-Франківськ, Львів та Бережани на Тернопільщині, а також Луцький та Любешівський райони Волинської області, Тисьменицький район Івано-Франківської області, Миколаївський, Перемишльський та Пустомитівський райони Львівської області, Бучацький район Тернопільської області.

"Жовта"зона: регіони - міста Вінниця, Могилів-Подільській, Нововолинськ, Житомир, Бердичів, Малин, Новоград-Волинський, Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп та Яречме, а також: Вінницький, Калинівський, Крижопільський, Немирівський та Тульчицький райони Вінницької області, Горохівський, Кверцівський, Локачинський, Маневицький та Турійський райони Волинської області, Любарський, Пулинський, Романівський та Черняхівський райони Житомирської області, Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський, Рахівський, Свалявський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони Закарпатської області, Богородчанський, Городенівський, Косівський та Наддвірнянський райони Івано-Франківської області, Жовківський, Яворівський та Кам'яно-бузький райони Львівської області, Бережанський, Гусятинський, Козівський, Лановецький та Чортківський райони Тернопільської області, Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони Чернівецької області.

"Зелена" зона: регіони Решта територія України, зокрема й місто Київ. facebook.com/oleh.nemchinov Слід також додати, що в разі перетину кордону: з країн "зеленої" зони потрібен тільки страховий поліс; для країн із "червоної" зони необхідний поліс + самоізоляція на 14 днів або ПЛР-тест.