Солобковецька територіальна громада одна з учасниць фестивалю-конкурсу «Громада-фест» 2021.

Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва у 2020 році започаткував в області новий проєкт — «Громада-фест». Його мета — відродити та популяризувати народні традиції і підтримати після тривалого карантину культурний простір  територіальних громад Хмельницької області.

Фото без опису 

Перший тур фестивалю в онлайн-форматі тривав протягом вересня-грудня 2020 року, за результатами якого Солобковецька громада посіла 3 місце серед сільських громад та пройшла у другий тур.

Фото без опису
31 липня у Проскурівському сільському будинку культури відбувся другий етап конкурсу «Громада-фест» 2021, у якому взяли участь всі заклади культури громади, підготувавши для жителів та членів журі різноманітні виставки та святковий концерт. 
Виставка поділялась на виставку іміджевої продукції про свою діяльність, виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Фото без опису
На виставці демонструвались вишивані рушники, доріжки, серветки, картини вишиті нитками, бісером та стрічками. Також  на виставці було представлено прикраси в техніці «канзаші», витинанки, ажурне випилювання деревини, народну ляльку- мотанку, плетіння з паперових трубочок, аплікацію з соломки. Окремо в експозиції було висвітлено творчу діяльність поетів та музикантів – вихідців із Солобковець та сіл громади.

Фото без опису
На свято завітали члени журі від Хмельницького ОНМЦКіМ - Майя Онищук – директор Хмельницького ОНМЦКіМ, заслужена артистка України, Таїсія Стан - керівник народної аматорської студії “Рукотвори”, заслужений працівник культури України та Федір Полійчук – методист центру.

Фото без опису
Учасників фестивалю привітали сільський голова Сергій Когут та Майя Онищук, директор Хмельницького ОНМЦКіМ.

 Концертна програма, яка тривала понад 2 години, включала виступи творчих колективів громади та окремих виконавців.

Фото без опису
У ході концертної програми "Громади-фест» вокальний гурт «Любава» Глушковецького СБК, яким керує Алла Тиж, проходив атестацію на присвоєння почесного звання "Народний аматорський". Цей колектив має в репертуарі  56 пісень, творчо працює 10 років.

Фото без опису
Дякуємо всім учасника цього свята та сподіваємось на подальшу співпрацю в організації та проведенні таких свят для громади.