З перших днів початку повномаштабної війни в Україні жителі Солобковецької громади гуртом долучились до допомоги на різних фронтах роботи.


В усіх населених пунктах жителі об’єдналися та організували збір речей першої необхідності , продуктів харчування для ЗСУ і ТРО та осіб, які вимушені були залишити місце проживання.

До фінансової підтримки ЗСУ долучились майже усі жителі громади, але найбільшу допомогу надали ФОПи, селянські фермерські господарстра та ТОВ, які знаходяться на території громади.

На базі Солобковецького ЗЗСО І-ІІІ ст. та Стріховецького ЗЗСО І-ІІ ст. здіснюється приготування гарячого трьохразового харчування військових, до якого були залучені працівники усіх закладів освіти громади та Солобковецького НРЦ. Підвіз трьохразового харчування здійснюється ФОПами за власні кошти. Не залишилися байдужими і інші жителі усіх населених пунктів громади, які вдома або у закладах освіти виготовляли напівфабрикати (вареники, голубці та інше), випікали пиріжки, печево, налісники та інші смаколики. Небайдужі жителі громади долучались до плетіння маскувальних сіток.

В співпраці з волонтерськими організаціями від громади надається гуманітарна допомога ЗСУ та людям, які на данних час знаходяться в зоні бойових дій. І надалі не зупиняємось на відповідній роботі. Дякуємо всім, хто долучився до роботи в тилу.