ПРОЕКТ  РЕАЛІЗОВАНИЙ 

1.Анотація проекту

Назва проекту: Облаштування спортивно-ігрового майданчику в парковій зоні Солобковецького закладу загальної середньої освіти по вул. Грушевського, 27 в с. Солобківці Ярмолинецького району Хмельницької області.

У Солобковецькому закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО) навчається 204 учня з 4 населених пунктів (Солобковець, Глушковець, Стріховець та Проскурівки), які потребують створення умов для організації дозвілля. Тому доцільність розміщення майданчика саме в Солобківцях є очевидна. Завдяки облаштуванню сучасного майданчика стане можливою організація дозвілля дітей та учнівської молоді в позаурочний час, а їх батькам можливість розважати, оздоровлювати та розвивати майбутнє покоління. 

Даний проект актуальний і сучасний, оскільки направлений на створення спроможної та самодостатньої громади, зокрема, розширення спортивної інфраструктури на її території за рахунок облаштування спортивно-ігрового майданчика, що створить умови для фізичного розвитку громадян та підвищення стандартів життя на сільській території.

 

Проектом передбачається закупівля обладнання для спортивно-ігрового майданчика в компанії «Бебіки», а саме: 1) Ігрова площадка «Класик 16»; 2) СПК «Силач»; 3) Лавочка «Садова» - 2 штуки; 4) Урна 2 – 2 штуки; 5) СПК «Юркій». Компанія «Бебіки» займається виробництвом і реалізацією дитячих ігрових і спортивних майданчиків, пісочниць, качелей, горок та іншого спортивного обладнання для дітей.  Компанія напрацювала велику клієнтську базу і доставляє свої товари в будь яку точку України. Одними із клієнтів компанії «Бебіки» у Хмельницькій області є Дунаєвецька міська ОТГ.

 Монтажними роботами по встановленю майданчика буде займатися комунальне підприємство «Побут-Сервіс».

 

2. Докладний опис проекту

2.1. Опис проблеми, на розв'язання якої спрямовано проект

Нажаль, на території Солобковецької ОТГ відсутні майданчики із сучасним спортивно-ігровим оснащенням, тому для багатьох сімей є не можливим користуватися безкоштовними послугами у сфері фізичного виховання дітей, витрата свого вільного часу перед телевізором, комп’ютером, гаджетами призводить до погіршення здоров?я населення. Охайна зелена, пришкільна паркова територія стала зоною відпочинку (паління, розпивання алкогольних напоїв) жителів сусідніх житлових будинків та підприємств. Тому створення місця, яке буде доступним для занять фізичною культурою усіх вікових категорій, є вкрай актуальним.

Зайняття спортом дуже важливий аспект для кожної вікової групи населення, а тому ми вважаємо, що цей проект направлений на кожного мешканця, який безпосередньо проживає на території села Солобківці та мешканців, діти яких навчаються в Солобковецькому ЗЗСО.

Станом на сьогодні реалізація проекту можлива лише за умови співфінансування з обласного, місцевих бюджетів та залучення коштів місцевого населення. Для залучення коштів місцевого населення ми створили ініціативну групу, зацікавлених в реалізації проекту, та зібрали кошти у розмірі 5% від загальної суми проекту.

Проект має соціально-економічну спрямованість, є реальна можливість його виконання та вирішення проблеми в повному обсязі.

 

2.2. Мета і завдання проекту

Мета проекту: надати можливість займатися фізичною культурою та спортом людям усіх вікових категорій, що навчаються в Солобковецькому ЗЗСО та всім мешканцям Солобковецької ОТГ. Відволікання підлітків від комп’ютерних ігор, шкідливих звичок, зниження рівня злочинності та правопорушень, популяризації здорового способу життя. Адже виховання здорового покоління є пріоритетним завданням нашої громади та держави. Створити комфортні умови здорового та активного дозвілля для дітей різного віку (забезпечення дітям здорових умов перебування на свіжому повітрі, для зміцнення їх організму, правильного фізичного розвитку, а також для розумного проведення дозвілля в колективі однолітків). Здоровий образ життя - здорова нація, міцна сім'я.

Завдання проекту:

  1. Закупівля обладнання для облаштування спортивно-ігрового майданчика.
  2. Доставка обладнання від виробника Новою поштою.
  3. Встановлення спортивно-ігрового майданчика:
    – встановлення безпечного та призначеного для всесезонного використання обладнання;
    – забезпечення належних та безпечних умов для проведення дозвілля дітей та їх батьків;
    – створення умов для розвитку соціальної поведінки дітей. 

 

2.3. Опис заходів проекту

 Головними заходами з реалізації проекту є: 

- закупівля обладнання для облаштування спортивно-ігрового майданчика ;

- достака обладнання від виробника Новою поштою;

- встановлення спортивно-ігрового майданчика.
 

2.4. Тривалість і план реалізації заходів проекту

Тривалість реалізації проекту складатиме 2 місяці.

Тривалість

заходу

Захід

Відповідальні особи

Місяць І

Закупівля обладнання для спортивно-ігрового майданчика

Солонинка Ірина Миколаївна

 

Доставка обладнання від виробника

Новою поштою

Степанюк Ярослав Сергійович

Місяць ІІ

Встановлення спортивно-ігрового майданчика

Степанюк Яросла Сергійович

 

 

 

 

 

2.5. Очікувані результати проекту

Мешканці Солобковецької ОТГ та учні Солобковецького ЗЗСО будуть мати новий сучасний дитячий спортивно-ігровий майданчик. Підніметься рівень охоплення дітей, молоді фізкультурою та спортом. Залучення підлітків вулиці до здорового образу життя. Покращиться благоустрій пришкільної паркової території по вул. Грушевського, 27.

2.6. Сталість та ризики проекту

Основними ризиків проекту, а також заходів, що будуть здійснені під час виконання проекту для зменшення впливу цих ризиків, це подорожання обладнання та погодні умови під час встановлення спортивно-ігрового майданчика.

- опис сталості результатів проекту за такою схемою:

 

Фінансова сталість

Після завершення проекту подальша діяльність буде здійснюватися  в межах бюджетних видатків на освіту (поточний ремонт та обслуговування).

 

Інституційна сталість

Після завершення проекту планується подальше розроблення та впровадження проектів, які будуть спрямовані на створення умов для фізичного розвитку підростаючого покоління, для пропаганди здорового способу життя, занять спортом.

Позитивний досвід від реалізації проекту буде поширений серед громадських активістів, громадських організацій, заохотить їх до написання та реалізації схожих проектів, покликаних спільно вирішувати наболілі проблеми громади.

 

Екологічна сталість

При облаштуванні спортивно-ігрового майданчика використовуватимуться сучасні матеріали, які не нанесуть шкоди природі та навколишньому середовищу.

 

ІІ. БЮДЖЕТ ПРОЕКТУ

Загальний бюджет проекту

Стаття витрат

Розрахунок статті витрат

Джерела фінансування

кошти обласного бюджету

внесок заявника

внесок «Інші джерела»

  1. 11

КЕКВ 3110

50%

30000

-

-

  1. 2

КЕКВ 3110

41.7%

          - 

25020

-

  1. 3

КЕКВ 2210

       3.3%

          -

1980

 

КЕКВ 2210

 

        5%

          -

-

3000

Разом

30000

27000

3000