2 липня 2018 року, на сесії Солобковецької сільської ради, було прийнято рішення про затвердження гербів і прапорів, опис та пояснення символіки Солобковецької ОТГ, сіл Солобківці, Глушківці, Глушковецьке, Слобідка-Глушковецька, Проскурівка, Корначівка, Майдан-Морозівський, Стріхівці. Також було затверджено положення про порядок використання символіки. 
Прийнятому рішенню передувало створення проектів символіки творчою групою членів геральдичного товариства на чолі з Войталюком П.Б. В основу проектів лягли відомості про історичний розвиток сіл об’єднаної громади. Зокрема, історичну довідку про особливості розвитку села Солобківці та краю, надав вчитель історії Солобковецького НРЦ Тимощук ОМ.
13 червня 2018 року, за ініціативи голови Солобковецької ОТГ Когута С. А., в будинку культури відбулося громадське обговорення проектів символіки та опису до них. Під час обговорення вносилися зміни та доповнення до представлених проектів. 
Автори символіки Войталюк П.Б., Напиткін В.М., Богатов К.М. Співавтор гербів Солобковецької ОТГ та сіл Солобківці та Стріхівці Тимощук О.М.