Фото без описуСьогодні, 30 листопада у Хмельницькому відбулася рада регіонального розвитку в Музично-Драматичному Театрі Імені М. Старицького

Президент України Петро Порошенко нагадав, що Хмельницька область є лідером за темпами впровадження реформи децентралізації.

“В області діє 42 об’єднані тергромади із 62-ох запланованих. У цих громадах активно ведеться будівництво і реконструкція соціальних об’єктів без вказівки з Києва, бо громади й самі знають, що треба будувати”, – сказав Президент.

Порошенко також зазначив, що у 2019 році закінчиться процес добровільного об'єднання.

Детальніше про результати впровадження реформи і успіхи громад розповів директор Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування створеного Програмою ULEAD з Європою / ULEAD with Europe Яцковський Сергій.

"Наші європейські партнери переконані, що реформа децентралізації - це найуспішніша реформа, яка втілена у нашій державі. Завдяки цій реформі тільки Хмельниччина, за останні три роки, отримала на розвиток інфраструктури об'єднаних громад 523 мільйона гривень. І це не єдина субвенція, яку отримують наші громади", - зазначив Сергій Яцковський.