?????????»?????° ?????? ???µ?????? ???????????µ??????.Петро Порошенко назвав отримання Томосу про автокефалію Православною церквою України – ще одним Актом проголошення незалежності держави. Про це Порошенко заявив у Стамбулі після офіційної церемонії надання Томосу про автокефалію Православної церкви України, повідомляє Еспресо.TV

"Щойно звершилася велика історична справа, в якій Бог був з нами, і ми були з Богом! Автокефальна Православна Церква України отримала Томос від вселенського патріарха!

Господь побачив боротьбу українського народу за самостійність. Він почув наші молитви. Він належно воздав нам по трудах наших. Йому стало угодно, щоб його всесвятість Варфоломій і синод Константинопольської Церкви-Матері сказали довгоочікуване "так!" незалежній церкві в Україні!", - сказав Порошенко.

За словами президента України, Томос укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян.

"Радіємо, що вселенський патріарх як духовний провідник православного люду, як постать глобального масштабу почув наш голос і наші прохання. Невтомна праця його всесвятості на духовній ниві назавжди залишаться в історії Церкви і в історії народів, особливо православних.

Томос – фактично ще один Акт проголошення незалежності України. Він укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян. Особливо тих, котрі перебували поза спілкуванням із вселенським православ’ям і яких несправедливо таврували неканонічністю", - підкреслив Порошенко.