???°???????????? ???? ?·?°?????????? ????????????? ???¤???? 2019Якби кожен читач Вікіпедії написав бодай одну корисну статтю, ми б мали понад 1 млн. корисних статей вже сьогодні – кажуть представники громадської організації “Вікімедіа”. І закликають усіх  проявити солідарність і долучитись до днів спільного написання статей в Українську Вікіпедію.

30 січня українська Вікіпедія святкуватиме 15-річчя від часу створення першої статті. З цієї нагоди «Вікімедіа Україна» оголошує про проведення Вікімарафону з написання нових статей до української Вікіпедії, який триватиме з 26 по 30 січня 2019 року.

У рамках Вікімарафону у різних куточках України пройдуть місцеві події, де можна буде навчитися редагувати Вікіпедію і створити свою статтю з допомогою інших вікіпедистів і вікіпедисток. Усі учасники акції отримають пам’ятні сувеніри. Охочі також зможуть прийти і поспілкуватися із досвідченими вікіпедистами в неформальній атмосфері, поставити запитання щодо Вікіпедії та написати разом статті.

28 січня 2019 р.  така подія відбудеться і в Хмельницькому.  Усі бажаючі зможуть в рамках Вікімарафону #ЯпишуВікіпедію створити нові статті на будь-яку тему для української Вікіпедії у читальному залі Хмельницької міської центральної бібліотеки (вул. Подільська, 78) з 10:00 до 13:00

Солобковецькій об'єднаній територіальній громаді також випала можливість проявити солідарність і долучитись до днів спільного написання статей в Українську Вікіпедію.

31 січня 2019 р. о 11:00 годині в актовій залі Солобковецької сільської ради відбудеться Вікізустріч з жителями громади, де кожен з учасників стане співавтором глобального інформаційного надбання збереженого у Вільній енциклопедії знань.