30 січня українська Вікіпедія святкуватиме 15-річчя від часу створення першої статті. З цієї нагоди «Вікімедіа Україна» оголошує про проведення Вікімарафону з написання нових статей до української Вікіпедії, який триватиме з 26 по 30 січня 2019 року.

Солобковецькій об'єднаній територіальній громаді також випала можливість проявити солідарність і долучитись до днів спільного написання статей в Українську Вікіпедію.

Сьогодні 31 січня в актовій залі Солобковецької сільської ради відбулася Вікізустріч з жителями громади, де кожен з учасників став співавтором глобального інформаційного надбання збереженого у Вільній енциклопедії знань.

Організатори зустрічі в рамках Вікімарафону 2019 працівники Солобковецької сільської ради - Степанюк Ярослав Сергійович - головний спеціаліст сектору будівництва, інфраструктури та комунального господарства, Дудняк Людмила Віталіївна - головний спеціаліст відділу освіти, культури, охорони здоров'я та соціалиної політики та Бойко Ірина Василівна - спеціаліст відділу освіти, культури, охорони здоров'я та соціалиної політики.

Навчальний тренінг в рамках ВІКІМАРАФОНУ 2019 проводив Антон Обожин - редактор української Вікіпедії

Також на Вікізустріч завітали:

* Тимощук Олександр Михайлович - житель села Солобковець, вчитель історії та вихователь Солобковецького НРЦ Хмельницької обласної ради, автор статті "Культові споруди села Солобковець" в рамках ВІКІМАРАФОНУ 2019 та автор статей про історію, географію та видатних людей нашого краю;

* Добрянський Петро Антонович - житель села Соколівка, голова спілки ветеранів Другої Світової війни 1941-1945 рр. Ярмолинецького району, автор статті "Видатні люди нашого краю" в рамках ВІКІМАРАФОНУ 2019 та автор статей про історію, географію нашого краю;

* Працівники Солобковецької сільської ради;

* Керівники всіх закладів загальної середньої освіти Солобковецької ОТГ;

* Керівники всіх закладів дошкільної освіти Солобковецької ОТГ;

* Директори всіх будинків культури громади;

* Завідуючі бібліотек громади;

* Газета "ВПЕРЕД";

* Та інші зацікавлені в написанні та редагуванні статей до Вікіпедії України.

Основною метою Вікізустрічі було навчитися редагувати Вікіпедію і створити свої статті. Усі учасники акції отримали пам’ятні сувеніри. Охочі поспілкувалися із досвідченим редактором Вікіпедії в неформальній атмосфері, поставити запитання щодо Вікіпедії та разом написали деякі статті. 

Якби кожен читач Вікіпедії написав бодай одну корисну статтю, ми б мали понад 1 млн. корисних статей вже сьогодні – кажуть представники громадської організації “Вікімедіа”. І закликають усіх  проявити солідарність і долучитись до днів спільного написання статей в Українську Вікіпедію.