15 лютого в Солобковецькому ЗЗСО та Солобковецькому навчально реабілітаційному центрі Хмельницької ОДА в день одного із 12 найголовніших церковних свят року - Стрітення Господнього, коли зима зустрічається з весною, перемогу все ж таки отримала весна. Вона прийшла до діток наших навчальних закладів у вигляді яскравого сонечка та мальовничих візерунків на дерев’яних, національних іграшках-забавках з самої Галиччини. 

?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ???????° ??????.

?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ???????° ??????.?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ???????° ??????.

У день Стрітення Господнього у діти гостинно зустрічали народну майстриню з розпису Яворі?вської за?бавки Галину Шумило. Пані Галина насамперед познайомила усіх з історією Яворі?вської забавки. Так, саме забавки, оскільки значення цієї іграшки забавляти, бавити, заспокоювати. Цікавим виявилось й те, що майструється вона з осики, а здавна вважається, що тільки осика має властивість відганяти усе лихе. При розписі такої іграшки використовуються лише натуральні, природнього походження фарби.

?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ???????° ??????.

На майстер-класі розмальовувати забавку навчались не тільки діти, охоче розмальовували її вчителі та вихователі, малювала з своїми учнями й директор Солобковецького ЗЗСО Наталія Василівна Ткачук. З - під чарівного пензлика виринали барвисті пташечки, коники, ангелятка та сердечка. Усі присутні просто поринули у казковий світ магічного розпису.

?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ???????° ??????.

Завітав до дітей й сільський голова Сергій Анатолійович Когут. Керівник Солобковецької ОТГ подякував пані Галині за проведений майстер-клас такого надзвичайно цікавого та пізнавального змісту у навчальних закладах села Солобківці. Сергій Анатолійович вважає основним приорітетом у вихованні підростаючого покоління - прищеплювання вразливій, юній душі гарного смаку та любові до прекрасного, висловивши побажання, щоб наступним кроком стало вивчення та популяризація подільського розпису?????????»?????° ?????? ?????»???±???????µ???????° ??????.
Голова Солобковецької ОТГ також зауважив, що заходи такого рівня за участю народних майстрів України в подальшому житті Солобковецької громади мають творче продовження. Ну, а на закінчення дружньої зустрічі вихованці навчально реабілітаційного центру, директором якого є Алла Миколаївна Гаман пригощали усіх присутніх власною випічкою, смачнющими жайворонками.