Розпочалось навчання у першій освітній сесії проекту “Школа молодіжних лідерів громад”, що організовує громадська організація Освітньо-аналітичний центр розвитку громад спільно з Міністерством молоді та спорту України за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

?????????»?????° ?????? ????????????????-?°???°?»?????????????? ???µ?????? ?????·?????????? ?????????°??.Тут зібралось 20 громадських активісти та працівників органів місцевого самоврядування об’єднаних громад, які відповідальні за роботу з молоддю. Загалом учасники представляють 12 областей України - Хмельницьку, Черкаську, Донецьку, Одеську, Волинську, Полтавську, Тернопільську, Івано-Франківську, Запорізьку, Рівненську, Миколаївську та Кіровоградську.

Одним з трох представників Хмельниччини є Ярослав Степанюк Солобковецької ОТГ, якого із резерву перевели в основний перелік учасників.

?????????»?????° ?????? ????????????????-?°???°?»?????????????? ???µ?????? ?????·?????????? ?????????°??.Учасники попереднього проекту “Публічне адміністрування в сфері молодіжної політики” виступили менторами та поділились своїм досвідом, адже вони вже пройшли цей шлях. 
“Моя порада учасникам проекту, це пишіть вашу стратегію не для “галочки”, а для реальної роботи. Для мене попередній проект став стимулом та натхненням для роботи з молоддю у своїй громаді” розповідає Олена Крук.

Також до навчання у проекті залучені найкращі тренери та викладачі, що були відібрані на конкурсній основі. Одним із таких є Ирина Орёл яка детально розкрила теми “Імідж керівника та кроки до його формування”, “Як провести тренінг ? Теоретичні та практичні аспекти” та “ Правила етикету у сучасному світі. Діловий етикет.”

?????????»?????° ?????? ????????????????-?°???°?»?????????????? ???µ?????? ?????·?????????? ?????????°??.“Учасники проекту є молодь, дуже активна та ініціативна. Мені подобається такий підхід, до програми з ними тоді легко працювати.” зазначає пані Ірина.

Загалом у проекті заплановано ще дві навчальні сесії, кожна з яких триватиме 5 днів, а учасники навчатимуться організовувати та реалізовувати молодіжну політику у своїх громадах. Для закріплення теоретичних знань молодіжні лідери проведуть тренінги та реалізують проекти з молоддю у своїх громадах. Як результат їхньої роботи ми отримаємо оновлений Довідник для роботи з молоддю в громадах.

Автор: Ірина Кавун

https://www.facebook.com/pg/ngocrh/posts/?ref=page_internal