17 квітня під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрія Кореви відбулася збір-нарада з підведення підсумків роботи органів управління у сфері цивільного захисту населення області за  І-й квартал 2019 року.

Участь в нараді взяли начальник Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області Олена Мул, начальник обласних і міста Хмельницького курсів цивільного захисту Микола Гринчук, працівники управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань доповідь  цивільного захисту населення міст обласного значення та районів області, посадові особи, які відповідають за планування та реалізацію цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах.

Під час наради проаналізовано стан виконання заходів щодо удосконалення місцевих систем оповіщення. Розглянуто питання стану виконання заходів з впровадження інженерно-технічного захисту в містобудівній документації, виконання завдань з приведення захисних споруд в готовність до використання за призначенням.

В ході наради  розглянуто питання організації та виконання заходів з реагування на надзвичайні ситуації, порядку визначення збитків та надання допомоги постраждалим, розподіл повноважень з виконання зазначених заходів.

Окремо зупинилися на аналізі навчання керівного складу цивільного захисту райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) виконавчих комітетів, об’єднаних територіальних громад  у Навчально – методичному центрі ЦЗ та БЖД області у І кварталі.

В цілому, організацію роботи органів управління єдиної системи цивільного захисту за І квартал 2019 року визначено такою, що відповідає вимогам.

У підсумку збору-наради визначено основні заходи і напрями подальшої роботи, основна мета яких – запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, підвищення готовності до оперативного реагування на них органів влади на місцях, ефективна взаємодія між органами виконавчої влади та місцевим самоврядуванням, реалізація державної політики у сфері цивільного захисту на території об’єднаних територіальних громад.