На травневі свята українці традиційно готуються до відпочинку на природі. До того ж, цього року травневих вихідних буде особливо багато – в цілому 11 днів. Отож буде достатньо часу для релаксу на природі зі смачним шашликом у веселій компанії.

?????????¶?µ?µ ???·???±???°?¶?µ?????µ

Керівництво Солобковецької ОТГ, правоохоронці, рятувальники, лісники та екологи попереджають жителів громади, що розводити вогнища та смажити шашлик можна не скрізь.

В громаді є багато місць, пристосованих саме для відпочинку на природі. Найбільше їх зосереджено на рекреаційних зонах відпочинку місцевих ставків по всій території громади та в місцях спеціально відведених для відпочинку в лісі. Майже в кожному лісництві є такі зони, де облаштовані спеціальні місця для розведення багаття, там наявні лавочки та столики. Такі зони відпочинку є і біля приватних громадських закладів харчування, які розміщені поруч з лісовими смугами. Кожен може вибрати собі місце для відпочинку, проте повинен дотримуватися усіх правил пожежної безпеки.

Не обирайте місце для відпочинку та приготування шашлика біля хвойного молодняка, поблизу сухої трави та поблизу торф’яників. Перед тим, як розкласти багаття, потрібно розчистити місце від сухої трави та опалого листя. А після відпочинку обов’язково повністю загасити полум’я та прибрати сміття.

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????????????????? ???° ??????????????

У Нацполіції кажуть, що жителів громади, які не будуть дотримуватися правил пожежної безпеки, будуть притягувати до адміністративної відповідальності та накладатимуть штрафи - від 340 до 1350 гривень.

До речі, пам’ятайте, що під час відпочинку на природі, вас може вкусити кліщ, адже квітень-травень - час, коли вони найбільш активні.

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????????????????? ???° ??????????????