Пишаємося нашими діточками! Наша славна Україна! 20 квітня 2019 року відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс бандурного мистецтва "Кобзарському роду нема переводу" в місті Кам’янці-Подільському, в самому серці Старого міста біля ратуші на якому наші юні та дуже талановиті бандуристи Солобковецької дитячої музичної школи здобули ІІ місце серед початкових мистецьких закладів України.

?????????»?????° ?????? ???µ?????° ???????°?????????°.?????????»?????° ?????? ?????????? ? ?°???·???????????°(???????°??????).Вже 10 днів, як пройшов фестиваль «Кобзарському роду нема переводу», а відголос та гарні світлини з відео про нього гуляють просторами фейсбуку по всій Україні. Учасниками конкурсу стали учні класу бандури початкових мистецьких навчальних закладів, до яких відноситься Солобковецька дитяча музична школа, студенти класу бандури І-ІІ курсів вищих начальних закладів культури і мистецтв І-ІІ рівня акредитації. Їх виступи оцінювало журі у складі провідних викладачів та артистів-бандуристів України. У рамках фестивалю-конкурсу проводилися майстер-класи провідних фахівців у галузі бандурного мистецтва, відбувалася презентація нотної та методичної літератури, після яких всі бажаючі отримували сертифікати слухача майстер-класу.

?????????»?????° ?????? ???µ?????° ???????°?????????°.

Хочеться написати про потрібність такого дійства: по-перше, це великий масштаб, різноманітні учасники з’їхалися з всієї України і мали змогу не лише зіграти, а й поспілкуватися, завязати творчі знайомства. По-друге, це розширення музичного кругозору наших Солобковецьких виконавців, які слухали цікавих, талановитих конкурсантів, складні технічні твори і теж захотіли навчитися так грати! Це чудова мотивація для дітей! Викладачі мали змогу поспілкуватися з майстрами своєї справи Тарас Яницький, Геогієм Матвіївим, Violetta Dutchak, Руслана Лісова, Ткач Сергій, НаталеюТурко, а також один з одним. Оргкомітет на чолі з Бачинський Дмитро доклав усіх зусиль, щоб зробити перебування наших дітей цікавим і незабутнім.

?????????»?????° ?????? ???µ?????° ???????°?????????°.

Всі учасники після закінчення концертної програми, а це понад 200 музикантів з різних куточків України разом виконають гімн Українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина».

?????????»?????° ?????? ?????????? ? ?°???·???????????°(???????°??????).