Щодо будівництва водогонів, то ця потреба постала вже дуже давно. Причина – низький рівень підземних підгрунтових  вод, пересихання криниць та геологічне розміщення населеного пункту. Відтак, в ОТГ вирішили розпочати будівництво водогонів по всій території Солобковець та інших населених пунктів, що увійшли до складу громади с. Глушківці та Стріхівці.

Фото без опису

Зокрема, за рахунок коштів місцевого бюджету виготовили проектно-кошторисну документацію. Опісля – отримали позитивний висновок державної експертизи та дозвіл з ДАБІ на початок будівельних робіт.

Отож, роботи розпочали на початку березня. Виконує їх ген. підрядник ТОВ «Хмельницьке будівельно-монтажне управління по газифікації» з м. Хмельницького. На будівництво водогону виділені кошти з обласного бюджету за програми "Питна вода Хмельниччини", вартість будівництва становить 1438,212 тис.грн з них понад один міліон сто тисяч це будівельні роботи, все решта інші витрати. Протяжність водогону – 5000 м. Пролягатиме він з вул. Лісної, Шевченка до вул. Нетета де щойно завершили будівництва нової артезіанської свердловини глубиною 148 м. Згідно проекту будуть використані сучасні полімерні та герметизуючі матеріали для з’єднування елементів. Як результат, чисту питну воду отримають понад 500 жителів с. Солобківці.

Напикінці 2018 року побудували І чергу водогону протяжністю 5740 м. станом на сьогодні вже запустили процес підключення населення до мережі. До кінця 2020 року заплановано будівництво ще ІІІ та ІV черги протяжністю понад 10 км. Загальна протяжність мереж в с. Солобківці становитиме 24 км.