204 учні та 9 викладачів Солобковецького закладу загальної середньої освіти та працівники Солобковецької сільської ради на чалі з сільським головою Сергієм Когутом взяли участь у всеукраїнському флешмобі до міжнародного "Дня Вишиванки", який сьогодні 16 травня святкують в Україні та у всьому світі.

День вишиванки – свято функціонально та ментально багаторівневе. Найпростіше в ньому – красиві та усміхнені українці. Та насправді одягнути вишиванку – це не тільки гарно виглядати, це оприлюднювати свою приналежність до українського народу, його історії, сьогодення та майбутнього; це засвідчувати свою позицію. Іноді нам закидають, що одягнути вишиванку – ще не бути патріотом, частково це так, але з іншого боку, якщо не одягати вишиванки, не розмовляти і не зберігати свою мову, не берегти творчість Шевченка і Коцюбинського, не пам’ятати про голодомори і про бій під Крутами, не писати писанки… Тоді чим ми будемо наповнені? Якими цінностями буде наповнена наша нація? Крім того, з багаторічного досвіду проведення акції з рукою на серці можу сказати, що вишиванки одягають таки патріоти, а ті, хто не патріоти, їх ніколи не одягають, бо вона для них – ніби кадило для того, чиє ім’я вимовляти не можна.

Зберігати наші символи і культуру загалом – це зберігати самих себе!

Солобковецький ЗЗСО

?????????»?????° ?????? ???»?????? ??????????.?????????»?????° ?????? ???»?????? ??????????.?????????»?????° ?????? ???»?????? ??????????.

Солобковецька сільська рада

?????????»?????° ?????? Yaroslav Stepanyk.?????????»?????° ?????? Yaroslav Stepanyk.