Сьогодні відбулося офіційне відкриття Хмельницького інноваційного терміналу компанії «Нова Пошта» – ключового об’єкту інфраструктури вантажоперевезень компанії в Західній Україні. В урочистому відкритті взяли участь перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, керівник апарату облдержадміністрації Оксана Самолюк, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, керівництво компанії, представники засобів масової інформації.

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????????????? ?????µ?»???????????????? ???????????°???????????? ???µ?????????°?» ?????????°?????? ?«???????° ?????????°?»

Розпочалося  будівництво інноваційного терміналу більше року тому. 23 квітня 2018 року був закладений перший камінь у фундаменті логістичного центру. А вже в березні 2019-го був виконаний перший тестовий запуск. Неоніла Андрійчук зазначає, що відкриття нового сучасного інноваційного терміналу «Нової Пошти» лише через рік від початку його зведення – це скоріше виняток із вітчизняної будівельної практики.  «Не секрет, що за останні роки нам нерідко доводиться вводити в експлуатацію довгоочікувані об’єкти соціальної сфери, які є довгобудами.

Фото без опису

Без перебільшення можна стверджувати, що наша Хмельниччина отримала додатковий бонус для свого соціально-економічного розвитку, маючи на своїй території такий потужний інноваційний об’єкт «Нової Пошти», – наголошує Неоніла Вячеславівна. Особливість інноваційних терміналів «Нова Пошта» в Хмельницькому і Києві в тому, що вони оснащені найкращим обладнанням від голландської компанії Vanderlande потужністю 8,5 тис. посилок на годину. Крім цього, ХІТ оснащений конвеєрами і автоматичним сортувальним обладнанням виробництва української компанії «СМС».

Фото без опису

На Хмельницькому терміналі посилки з сортувальної стрічки будуть завантажуватись безпосередньо в автомобілі за допомогою спеціальних конвеєрів. Це зробить сортування ще більш надійним. У Хмельницькому будуть сортуватись і відвантажуватись посилки для 71 населеного пункту по всій Україні. Це міжрегіональні напрямки (Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Луцьк, Тернопіль, Чернівці), міські і в межах усього регіону (Старокостянтинів, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Красилів, Дунаївці, Деражня і всі відділення в м. Хмельницький).

Фото без опису

«Нова Пошта» – єдина логістична компанія в Україні, яка реалізує проекти такого масштабу. Планується відкрити ще 6 терміналів в найближчі 5 років в різних містах країни, адже це не просто будівлі з сортувальними стрічками, це нові робочі місця, податки, які отримують місцеві бюджети, і нові можливості для розвитку регіонів.

Фото без опису

Як зазначив співвласник компанії «Нова Пошта» В’ячеслав Климов, термінал в Хмельницькому – це складова стратегії розвитку компанії «Нова Пошта» до 2022 року.

Фото без опису

Офіційно відкритий Хмельницький інноваційний термінал є одним з ключових сортувальних центрів серед аналогічних об’єктів в Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі та двох у Києві (Київ-Схід і Київ-Захід). Через ці термінали вже проходять відправлення вагою до 50 кг. В інших регіонах працюватимуть посилочно-вантажні термінали, які будуть обробляти всі посилки».

Фото без опису

На Хмельницькому терміналі запроваджено LED-освітлення і повітряна система опалення приміщення з використанням пелет.

Генеральним підрядником зі спорудження об’єкта виступила хмельницька компанія ТОВ «Будівельний Альянс Груп», яка працює на будівельному ринку з 2002 року. Термінал побудований з використанням кредитних коштів ЄБРР в сумі 9,5 млн євро.

Довідка

Група «Нова Пошта» надає клієнтам – як бізнесу, так і приватним особам – повний спектр логістичних та пов’язаних з ними послуг. До Групи входять українські та зарубіжні компанії, в тому числі «Нова Пошта», «НП Логістик», «ПОСТ ФІНАНС» і «Нова Пошта Інтернешнл».

«Нова Пошта» – лідер логістичного ринку, який забезпечує легку доставку кожному клієнту – до відділення, поштомату, за адресою – і дозволяє тисячам підприємців створювати і розвивати бізнес не тільки в Україні, а й за кордоном. Мережа компанії налічує більше 3000 відділень по всій Україні, а кількість відправлень тільки за 2018 перевищила 174 млн. «НП Логістик» – компанія, що надає послуги фулфілменту: зберігання товару на складах, комплектацію й відправлення замовлень одержувачу. «ПОСТ ФІНАНС» – небанківська фінансова установа, завдяки якій клієнти компанії можуть здійснювати грошові перекази та операції з електронними грошима. «Нова Пошта Інтернешнл» розвиває міжнародну партнерську мережу, щоб надавати клієнтам послуги з експрес-доставки не тільки в Україні, а й за кордоном.

Група «Нова Пошта» працює з дотриманням всіх норм українського законодавства. За 2018 рік Група перерахувала до бюджету країни більше 3 млрд грн податків і зборів.   

Фото без опису

Детальніше на сайті - Хмельницька обласна рада: http://km-oblrada.gov.ua/vidkrito-khmelnickiy-innovaciyniy/