Прийшло тепло, скоро розпочнеться пляжний сезон, усім нам хочеться зробити відпочинок незабутнім. Але щоб спогади були виключно приємними, не слід вважати час відпустки часом без правил і законів, коли задля розваги можна все, або майже все. 

?????????¶?µ?µ ???·???±???°?¶?µ?????µ

Вода не пробачає необережним та безтурботним. 

Як свідчить статистика, в період купального сезону спостерігається тенденція збільшення кількості нещасних випадків, в тому числі й на воді. Причиною тому є недотримання правил безпеки життєдіяльності. В період літніх канікул сумну статистику поповнюють діти, залишені без нагляду, тому треба пам’ятати, щоб не трапилось найгіршого, потрібно дотримуватись правил поведінки на воді.

Найбільш сприятливою для купання є безвітряна, сонячна погода з температурою 22 градуси та води 18 градусів. Найкращий час – ранок або вечір, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Після тривалого перебування на сонці не пірнайте у воду з розбігу, заходьте поступово. Різка зміна температури дуже небезпечна для людського організму, особливо для людей з хворим серцем. Плавати у воді треба не більше 20 хвилин.

Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно. Перший стрибок краще робити ногами вниз – «солдатиком». Не пірнайте в мілких, темних та невідомих місцях, особливо з розбігу в низ головою, ви можете вдаритись об дно, знепритомніти та загинути.

?????????¶?µ?µ ???·???±???°?¶?µ?????µ

НЕ ДОПУСТІТЬ ТРАГЕДІЇ В ВАШИХ РОДИНАХ!

Пам’ятайте: купатися в стихійних, заборонених, необладнаних для купання місцях, та у стані алкогольного сп’яніння суворо заборонено!

Не перебувайте довго на сонці – це може привести до теплового удару.

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

Навчайте своїх дітей правил безпеки і не залишайте малих без догляду.

Давайте разом зробимо так, щоб літній відпочинок залишив тільки приємні спогади та враження!




Сектор будівництва, інфраструктури, цивільного захисту та комунального господарства Солобковецької сільської ради (об'єднаної територіальної громади)