17 липня у Солобковецькому будинку культури відбувся тренінг з картування на тему «Розвиток громади в умовах децентралізації». Це останній із заходів, проведених ГО «Ми діємо» для солобківчан у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Тренерками заходу виступили Іванна Білик та Олена Слободян.

Фото без опису

Взяти участь у тренінгу могли всі бажаючі.

На початку тренінгу кожний з учасників поділився власними ідеями щодо того, якою би хотів (ла) бачити свою громаду та що потрібно для цього зробити.

Фото без опису   Фото без опису

У наступній, теоретичній частині тренінгу присутні дізнались, що ж таке картування, якими є основні типи ресурсів, що підпадають під картування, алгоритм дій та методи досліджень під час процесу картування.

Найцікавішим моментом тренінгу була робота в групах. Учасники створювали імпровізовану карту усього, що є в Солобковецькій громаді. Окрім інфраструктурних об'єктів та георгафічних даних, на карти були нанесені й інші індивідуальні та громадські ресурси такі як: відомі люди села, творчі таланти, люди, що займаються бджолярством та рибальством, тощо. Після того, як карти було створено, кожний з учасників за допомогою спеціальних стікерів відмітив місця, які викликають у них певні емоції: позитивні, негативні та місця, що викликають занепокоєння (проблемні місця).

Фото без опису

У підсумку, усі разом проаналізували створені карти, обговорили проблеми доріг та занедбаних приватних будинків, висунули ідеї щодо створення клубу для талановитих людей села, перетворення занедбаного приміщення школи на «Центр позашкільної освіти». Також говорили про можливості залучення молоді до села, створення нових робочих місць та достойної оплати праці.

Фото без опису