25 09 19 у Хмельницькому відбувся І-й Форум громадських рад Хмельниччини «Громада. Влада. Діалог». На захід завітали керівники області та міста, народні депутати України Микола Стефанчук, Володимир Ватрас, Сергій Лабазюк, Олексій Жмеренецький, голови районних державних адміністрацій, голови районних рад, голови ОТГ, голови громадських рад при райдержадміністраціях та виконавчих комітетах міських рад (міст обласного значення).

До участі у форумі також долучилися головний координатор Координаційного комітету Громадських рад України Василь Гончарук, представники громадських рад при Вінницькій, Рівненській та Тернопільській обласних державних адміністраціях, а також представники державних та громадських інституцій.

Розпочався Форум з вітальної промови голови громадської ради при Хмельницькій обласній державній адміністрації Сергія Ковальчука, який відмітив, що сьогоднішній захід зібрав саме тих людей, які щиро бажають та вболівають за налагодження комунікацій між громадою та владою. «Мета нашого зібрання є простою і зрозумілою – це реалізація трьох основних принципів належного державного управління: прозорість, участь та підзвітність через побудову взаємної довіри між органами державної влади та організаціями громадського суспільства з метою досягнення соціальної інтеграції, покращення умов життя та сталого розвитку Хмельниччини», – сказав Сергій Андрійович.

Звернувся до учасників заходу і т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко. Він висловив впевненість, що проведення нинішнього форуму дасть можливість всім учасникам громадського руху ближче познайомитись, обмінятись досвідом, виробити нові механізми співпраці.

«Ми всі розуміємо, скільки ще треба зробити щоб змінити Україну на краще і участь громадян є важливою у цьому. Відповідальність за всі зміни, що відбувається в  країні однаково лежить на владі і на громадськості. Тільки разом, в конструктивній співпраці, кожен докладаючи максимум зусиль, ми зможемо отримати очікуваний результат», – зазначив Володимир Ілліч.

Посадовець запевнив, що Хмельницька обласна державна адміністрація завжди підтримує громадський рух в області і сприяє його розвитку, підтримує всіх, хто сумлінно трудиться для того щоб Україна стала потужною державою. Так, діє обласна Програма сприяння розвитку громадянського суспільства на 2018 – 2020 роки.

 

Володимир Кальніченко побажав учасникам заходу успішного проведення форуму, цікавих пропозицій,  конкретних справ і добрих результатів.

Продовжилася робота Форуму панельними дискусіями «Про правове забезпечення розвитку громадянського суспільства в Україні», «Про політику партнерства у спільній діяльності громадської ради при Хмельницькій ОДА та Хмельницької облдержадміністрації», «Про особливості спільної діяльності ГР при Красилівській райдержадміністрації, Красилівської райдержадміністрації та Красилівської міської ОТГ», «Про ідею створення та перші кроки молодіжної громадської ради при Волочиській міській ОТГ».

На прикладі міста Хмельницький присутні розглянули досвід співпраці влади і громадянського суспільства.

Приємною подією форуму стало підписання Угоди між громадською радою при Хмельницькій ОДА та Координаційним комітетом Громадських рад України.

Логічним продовженням комунікації між громадськістю і владою у майбутньому також стало підписання меморандуму про співпрацю між громадськими радами при обласній державній адміністрації та районних державних адміністраціях, обласною і районними адміністраціями, органами місцевого самоврядування Хмельниччини.