В Солобковецькій громаді завершилася реалізація учнівських міні-проектів за програми "Юніор старт". Діти спільно з сільською радою активно впроваджують проекти. Це дало можливість розвитку виховання лідерських навичок, формування навичок прийняття рішень та управління фінансами та проектним циклом.

Фото без опису

 Програма впроваджувалась починаючи із 01 січня 2019 року та тривала до моменту закінчення реалізації останнього проекту 20 вересня 2019 року, та складалась із таких етапів:

І етап впровадження – шкільний, проводився у закладах освіти у період з 1 січня до 20 березня 2019 року. Працівники Солобковецької сільської ради проводили навчання з написання проектних заявок та консультації, допомагали в розробці ідей. 

Світлина від Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування.Світлина від Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування.

 

ІІ етап впровадження – 03 квітня 2019 року відбувся захист міні-проектів учнями-заявниками перед незалежною оцінювальною комісією. Було відібрано 6 міні проектів переможців.

Світлина від Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування.Світлина від Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування.Світлина від Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування.Світлина від Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування.

 

ІІІ етап впровадження – реалізація проектів відбувалась спільними зусиллями учнів, заявки яких перемогли у конкурсі, працівників сільської ради, які координували в рамках програми, вчителів та батьків, яких об’єднала інноваційна практика. 

Фото без опису

 

На розгляд конкурсної комісії було подано 17 міні проектів які були спрямовані на вирішення різних питань. Переможцями конкурсу стали такі міні проекти: «Екологічний проект "Скажемо сміттю: НІ! Глушковецького ЗЗСО" ,  "Облаштування шкільного спортзалу Глушковецького ЗЗСО», "Стем освіта" робототехніка у Солобковецькому ЗЗСО» "Осучаснення спортивного учнівського майданчику Стріховецького ЗЗСО", "Шкільна радіостудія в Солобковецькому ЗЗСО"  "Озеленення та благоустрій пришкільної територій Стріховецького ЗЗСО І-ІІІ ст.".

 

А також було прийнято рішення профінансувати ще один проект в якості бонусу «Створення тенісної кімнати  Tennis room в Солобковецькому ЗЗСО». За кошти сільської ради закуплено новий настільний тенісний стіл вартістю 7000 грн. та тенісний набір (2 комплекти ракеток і шариків, та тенісну сітку), спонсорами якого стали радники з питань комунікацій Хмельницького ЦРМС Алла Собко та Катерина Савчук.

https://www.facebook.com/suspilne.podillya/videos/704868953322047/

 

Програма «Юніор старт» дала поштовх до посилення учнівської ініціативності. Учні Солобковецького ЗЗСО вирішили власними силами реалізувати міні проект «Створення зони відпочинку в Солобковецькому ЗЗСО», який не було відібрано конкурсною комісією переможцем. Для реалізації міні проекту було закуплено всі матеріали для пошиття пуфиків, встановлено телевізор який школярі виграли на молодіжному фестивалі та підключено wifi.

https://www.facebook.com/KhmelnytskyiLGDC/videos/326474894720362/

 

Все придбане обладнання покращує умови перебування та навчання у закладах освіти  а також частково вирішує проблему забруднення навколишнього середовища пластиковими відходами, покращує благоустрій пришкільних територій, дає змогу учням шкіл покращувати свій фізичний розвиток.

 

З 1 січня 2020 року розпочнеться ІІ етап впровадження програми «Юніор старт». Від ІІ етапу конкурсу керівництво громади очікує ще більше активності від дітей та молоді, більше нових креативних ідей.