Першу зупинку розмалювали на трасі Н03 сполучення «Житомир-Хмельницький-Чернівці» і вона й стала прикладом для інших. Тому активні мешканці громади не стали зупинятися, і планують перетворити всі зупинки громади на нові Street-art об’єкти.

Фото без опису

Як говорить спеціаліст відділу освіти та культури ОТГ Тетяна Шипп – на зупинках у селі люди і автобуса чекають, і спілкуються, а іноді й відпочивають, тому ми вирішили перетворити зупинки на витвори мистецтва. 

Саме Тетяна Шипп, спільно із в.о. директорки Солобковецького СБК Оленою Тоболь та завідуючою Солобковецькою сільською центральною бібліотекою Анастасією Ковальчук взялися розмальовувати зупинки.

Фото без опису

Другу зупинку розмалювали на трасі обласного значення Т2315 яка проходить через Солобківці на Віньківці. Ця зупинка має два обличчя, якщо їхати в сторону Віньковець можна побачити сучасний український орнамент в стилі «петриківського розпису», коли в сторону Хмельницька на зупинці відображається хлопчик спить на місяці в національному колориті (калина та жолуді), на центральній стіні зупинки намалювали вірш відомої української письменниці Ліни Костенко.  Перед тим, як її розмалювати, працівники комунального підприємства спочатку її відремонтували, заштукатурили дірки і вже потім взялися за пензлики.