Сьогодні за участю голови адміністрації Дмитра Габінета та членів міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівня Хмельницької області відбулася пресконференція, під час якої був представлений новий проєкт перспективного плану Хмельницької області.

На захід, що проходив у Хмельницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, були запрошені представники місцевих ЗМІ.

Нагадаємо, що на виконання доручень Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука облдержадміністрація провела роботу з розроблення проєкту змін до перспективного плану формування територій громад області з урахуванням тих методичних рекомендацій, які були розроблені Мінрегіоном.

Під час заходу член робочої групи Сергій Яцковський представив до уваги присутніх ті пропозиції, які були напрацьовані членами робочої групи протягом місяця. Він наголосив, що наразі діє перспективний план Хмельницької області, який схвалений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2018 року. Вказані зміни та пропозиції до нового перспективного плану Хмельницької області, у разі їх затвердження, почнуть діяти з 2021 року.

Проєкт змін передбачає утворення на території області 58 об’єднаних територіальних громад, а не 62-х, як це передбачалось раніше. Найбільш суттєві зміни пропонується внести по Кам’янець-Подільському, Старокостянтинівському та Хмельницькому районах.

Звертаючись до присутніх, голова адміністрації Дмитро Габінет наголосив, що при формуванні нового проєкту підхід до всіх територій був однаковий. “При остаточному формуванні перспективного плану ми хотіли визначити єдиний підхід до спірних моментів, які виникали, і спільною робочою групою такий підхід був знайдений, – зазначив він. – Звичайно, були деякі населені пункти, які чітко висловлювали свою позицію щодо приєднання до тих чи інших громад, а були і такі, що впродовж 4 років не долучилися до процесу децентралізації. Відповідно під час голосування це було відображено у рішенні робочої групи, і вже з врахуванням цих рішень був представлений сьогоднішній перспективний план”.

Також очільник області додав, що представлений проєкт змін до перспективного плану формування територій громад Хмельницької області буде поданий в установленому законом порядку на розгляд Міністерства розвитку громад і територій України та затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України.

  

https://www.adm-km.gov.ua/?p=66870