11 січня 2020 року три аматорські колективи Солобковецької громади взяли участь у ХV Всеукраїнському фестивалі Різдвяних піснеспівів, що відбувався у Рівненькій області в м. Острог - у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія».

Це аматорські колективи Солобковецької дитячої музичної школи - тріо викладачів «Лебідка» керівник, Веремчук Ірина вокальна група викладачів «Барви Поділля» керівник, Розквас Альона та колектив Глушковецького сільського будинку культури «Любава». Публіка фестивалю привітно та із захватом зустріла наших учасників, адже ці колективи гарно себе проявили під час виступу.


«Участь у цьому фестивалі — це передусім виховання у нашого молодого покоління духовних та патріотичних цінностей. Діти дуже люблять колядувати, адже цим ми прославляємо Бога і примножуємо наші традиції. Кожного року ми розширюємо свій репертуар новими різдвяними піснеспівами. Колядки і щедрівки — це духовна скарбниця України», — поділилася враженнями учасниця колективу «Любава» Алла Тиж.