Сьогодні українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. 102 роки тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.Картинки по запросу крути 2020

29 січня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.
Картинки по запросу крути 2020
Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога.

Уже в березні 1918 року, після підписання більшовиками Брестської мирної угоди і з поверненням уряду УНР до Києва, за рішенням Центральної Ради було вирішено урочисто перепоховати полеглих студентів на Аскольдовій могилі у Києві і їх тіла було перевезено до Києва.
Картинки по запросу крути 2020
Сьогодні ми переживаємо складні часи, історія неначе повертається, тож пам’ятаймо і те, що відбувається зараз. Шануймо героїв сьогодення, адже вони, ризикуючи своїм здоров’ям і, навіть, життям, боронять нашу країну, наше з вами майбутнє на сході України.

Картинки по запросу крути 2020