Місцевою прокуратурою за місцем дислокації смт Ярмолинці  підтримувалось публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом умисного неподання декларації особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

Картинки по запросу "декларація НАЗК"

 

 

Так, у січні поточного року до Ярмолинецького районного суду спрямовано обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього депутата Стріховецької сільської ради Ярмолинецького району у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ст.366-1 КК України.

 

Згідно рішення суду – колишній депутат, припиняючи свою діяльність, будучи ознайомленою із обов’язками та заборонами, встановленими Законом України «Про запобігання корупції», умисно не подала, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації за період не охоплений раніше поданими деклараціями (до дня складання повноважень) та за попередній рік.

 

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, вже після спрямування провадження до суду, під тиском беззаперечних доказів, правопорушником відповідні декларації було подано.

Ухвалою Ярмолинецького районного суду від 22.01.2020, враховуючи  клопотання обвинуваченої кримінальне провадження закрито, а останню від відповідальності звільнено у зв’язку з дійовим каяттям.

 

Крім цього, за аналогічне правопорушення до кримінальної відповідальності притягнуто колишнього депутата Монастироцької сільської ради Ярмолинецького району.

 

Роз’яснюю, що згідно змін до примітки ст.45 КК України від 02.10.2019  умисне неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відносить до корупційних злочинів. 

 

Санкція ст.366-1 КК України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот (42 500 грн.) до трьох тисяч (51 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років.

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури                                                         І.Лежнін