Городоцькою місцевою прокуратурою з місцем дислокації                   смт Ярмолинці здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного невиконання постанови суду про заборону керування транспортними засобами.

Фото без опису

Так, 05.12.2019 жителя  Ярмолинецького району визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст382 КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі. В той же час, цим же вироком останнього звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки, упродовж яких він зможе показати, що дійсно зрозумів протиправність своїх дій та став на шлях виправлення.

Згідно із вироком суду, в квітні 2018 року за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння обвинуваченого було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

У серпні того ж року, за невиконання постанови суду про заборону керування транспортними засобами, чоловіка було притягнуто до кримінальної відповідальності Хмельницьким міськрайонним судом.

В той же час, наявність вказаного рішення суду молодика не зупинило за що він упродовж 2019 знову був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху під час керування транспортними засобами, у тому числі – за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

Враховуючи зухвалу неповагу до рішень судів та небажання їх виконувати,   що як наслідок підриває авторитет органів правосуддя, чоловіка притягнуто до кримінальної відповідальності за ч.3 ст.382 КК України (умисне невиконання постанови суду, що набрала законної сили, особою раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею).

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури                                                         І.Лежнін