Місцевою прокуратурою за місцем дислокації смт. Ярмолинці підтримувалось публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного зберігання боєприпасів.

Картинки по запросу "Незаконне зберігання боєприпасів"

Так, у січні поточного року до Ярмолинецького районного суду спрямовано клопотання про звільнення жителя Ярмолинецького району від кримінальної відповідальності, передбаченої ст.263 КК України.

Згідно рішення суду – в листопаді 2019 року місцевий житель, перебуваючи поблизу ставка, який знаходиться на території Антоновецької сільської ради виявив пакет із 27 з предметами схожими на набої та переніс їх за місцем свого проживання.

В той же час, усвідомлюючи протиправність своїх дій та переживаючи за можливі наслідки, вже через 2 тижні він звернувся до працівників поліції та добровільно передав останнім вказані 27 предметів, які згідно висновку експерта є боєприпасами до нарізної спортивно-мисливської вогнепальної зброї.

Ухвалою Ярмолинецького районного суду від 06.02.2020, враховуючи добровільне звернення до працівників поліції та видачу небезпечних предметів, останнього від кримінальної відповідальності звільнено.

Роз’яснюю, що згідно ч.3 ст.263 КК України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури                                      І.Лежнін